Ecogas Vraag en antwoord

Een antwoord op al je vragen

 • Wat is het Ecogas van Mega?

  Het Ecogas is een uniek compensatiesysteem dat exclusief voorbehouden is voor Mega-klanten met een gascontract.

  Via dit mechanisme steunen we projecten die de CO2-uitstoot verminderen. Zo kunnen onze klanten zelf hun steentje bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld.

 • Hoeveel betaal ik voor het Ecogas van Mega?

  We vragen een supplement van 0,15 eurocent per kWh (excl. BTW). Voor een gemiddeld jaarlijks verbruik (13 250 kWh) zou je dus 24 euro (incl. BTW) betalen voor het milieuvriendelijke Ecogas.

  Je kan deze prijs altijd raadplegen op je tariefkaart.

 • Hoe kan ik kiezen voor Ecogas van Mega?

  Ben je al klant bij Mega? Dan kan je gewoon een e-mail sturen naar info@mega.be of ons telefonisch contacteren via 016 67 60 60 om het Ecogas te activeren.

  Ben je nog geen klant van Mega? Schrijf je dan nu in via onze website en duid tijdens de inschrijving de optie "Ecogas" aan. We zullen het dan automatisch activeren bij de start van je contract.

 • Hoe neutraliseren jullie mijn CO2-uitstoot via Ecogas?

  Samen met onze partner CO2logic compenseren wij de vervuilende stoffen die onvermijdelijk vrijkomen bij de productie en het gebruik van aardgas. Dit doen we door bepaalde projecten, die inzetten op de vermindering van de CO2-uitstoot, financieel te ondersteunen. De projecten die we selecteren zijn erkend door de Verenigde Naties en Gold Standard.
  Meer informatie kan je vinden op onze specifieke Ecogaspagina.