Mega, de groene energieleverancier

Mega uw groene energieleverancier

Steunt projecten om de CO2-uitstoot te verminderen

Als partner voor uw groene energie!
Waar wacht u op om ook te genieten van onzegroene energie?

Dezelfde energie. Gewoon goedkoper.

Wat Mega aanbiedt, da's gas en elektriciteit aan een prijs waar niet tegen te concurreren valt. De prijs is niet alleen vandaag laag, maar ook op lange termijn.

Heb je graag persoonlijk contact met iemand van onze klantendienst? Beheer je graag je dossier online? Mega staat klaar om je energiekost te verminderen, onafhankelijk van de formule die je koos. Een creatief en energiek team, klanten die in onze waarden geloven en een organisatie die gelijke tred houdt met innovatie: dat zijn de ingrediënten om de goedkoopste energie aan te kunnen bieden tijdens de hele duur van je contract én na elke hernieuwing. Schrijf je nu in!

Elektriciteit

 • Goedkope elektriciteitsprijs, niet alleen vandaag, maar ook morgen
 • Zoveel mogelijk groene elektriciteit
 • Vaste of variabele elektriciteitsprijs
 • Zet je prijs vast voor 1, 3 of 5 jaar
 • Betaling via overschrijving of domiciliëring
 • Persoonlijk contact met ons team
Meer weten

Gas

 • Goedkoopste gasprijs, niet alleen vandaag, maar ook morgen
 • Een vaste of variabele gasprijs
 • Zet je prijs vast voor 1, 3 of 5 jaar
 • CO2-neutraal gas (Meer weten)
 • Betaling via overschrijving of domiciliëring
 • Persoonlijk contact met ons team
Meer weten

Notre approche est verte

Nos valeurs encore plus !

Chez Mega, nous collaborons autant que possible avec des producteurs verts locaux pour établir avec eux des contrats d’achat en énergie verte. Actuellement, nous achetons 50% de l’énergie que nous vendons à des producteurs verts. Pour les 50% restants, nous achetons de l’électricité grise sur le marché. Nous compensons cela en achetant des labels de garantie d’origine auprès de producteurs verts.

En d’autres termes, puisque nous ne pouvons pas acheter suffisamment d’électricité verte, nous subsidions financièrement un producteur vert quelque part en Europe.

Een antwoord op al je vragen

 • Hoe kan ik klant worden van Mega?

  Klant worden bij Mega? Niets makkelijker dan dat! Het volstaat om ons inschrijvingsformulier online in te vullen. De inschrijving is eenvoudig en vraagt slechts enkele minuten tijd.
  In het geval dat je van leverancier wisselt, regelen wij alle administratieve stappen voor je. We zorgen onder andere voor de opzeg van je contract bij je huidige leverancier. Je dient alleen nog de meterstanden aan je netbeheerder door te geven enkele dagen vóór de overstap. Op basis van deze meterstanden kan je vorige leverancier de eindafrekening opmaken en kan Mega je verbruik berekenen. Neem alvast je laatste factuur bij de hand om de nodige informatie terug te vinden. Om je contractaanvraag volledig te kunnen invullen, hebben we je EAN-code nodig. Deze code, die bestaat uit 18 cijfers en steeds begint met 5414, vind je op je afrekeningsfactuur. De EAN-code is uniek en toegewezen aan één specifiek leveringspunt. In geval van een verhuis hebben we je EAN-code(s) nodig, samen met de meternummer(s) en meterstand(en) op de dag van je verhuis. Een kopie van je identiteitskaart en het begeleidende document kunnen ook worden gevraagd.

  Klant worden, samengevat:
  1. Je tekent een contract met Mega en vult het online formulier in. Je communiceert ons je EAN-code(s) en vermeldt de gewenste startdatum.
  2. Wanneer je contract volledig is ingevuld, vragen we de overstap bij je netbeheerder aan en sturen we de opzeg door naar je huidige leverancier. Je ontvangt van ons een bevestiging van de startdatum van de levering.
  3. Je netbeheerder bezorgt ons de historiek van je verbruik en we berekenen het bedrag van je maandelijkse/trimestriële voorschot. Je ontvangt voorschotfacturen.
  4. Nadien ontvangen we de verbruiksgegevens van je netbeheerder, die het werkelijke verbruik berekent en het aan Mega communiceert. Aan de hand van deze gegevens stellen we je jaarlijkse afrekeningsfactuur op.

 • Wat is een groenestroomcertificaat?

  Groenestroomcertificaten (GSC) zijn premies die toegekend worden aan producenten van groene energie. De producent kan zijn groenestroomcertificaten doorverkopen aan een energieleverancier of aan Elia (de netbeheerder van elektrische energie).
  Een groenestroomcertificaat is alleen van toepassing bij netgekoppelde installaties. Voor elke gegenereerde MWh (= 1000 kWh), voor eigen verbruik of een injectie in het net, ontvangt je een GSC ter waarde van het door Eandis, Infrax (in Vlaanderen) of CWAPE (in Wallonië) gepubliceerde bedrag.
  U moet dit GSC aanvragen bij Eandis, Infrax of de CWAPE door regelmatig de tellerstand op te geven.
  Voor Brussel vind je meer informatie op de site van Brugel. www.brugel.be
  Groenestroomcertificaten hebben een geldigheidsduur van 5 jaar.

 • Hoelang zijn de groenestroomcertificaten goedgekeurd?

  De groenestroomcertificaten zijn 5 jaar geldig vanaf de datum van uitgifte. Mega koopt groenestroomcertificaten aan die tenminste nog 6 maanden geldig zijn.

 • Ik wil mijn groene certificaten verkopen

  Ben je klant van Mega?
  We kunnen inderdaad je groenestroomcertificaten kopen. Nadat je de meterstanden van je groenestroommeter hebt ingegeven op de website van Eandis of Infrax en je het aantal toegekende groenestroomcertificaten kent, dient je maar het online formulier in te vullen in je klantenzone MyMega. Vervolgens moet een nieuwe transactie gemaakt worden op het webportaal van Eandis of Infrax om de aanvraag van aankoop in te dienen.
  In enkele clicks kan je je certificaten verkopen, aan een prijs hoger dan Elia en een betaling binnen de 10 werkdagen!

  Je bent nog geen klant van Mega?
  Nadat je de meterstanden van je groenestroommeter hebt ingegeven op de website van Eandis of Infrax en je het aantal toegekende groenestroomcertificaten kent, dient je maar het online formulier in te vullen op https://www.certificatvert.be. Met enkele clicks wordt de verkoop bevestigd. Vervolgens moet een nieuwe transactie gemaakt worden op het webportaal van Eandis of Infrax om de aanvraag van aankoop in te dienen.
  De aankoopprijs is hoger dan 65 € en wordt bij de inschrijving bevestigd. Het geld wordt binnen de 10 werkdagen gestort, nadat we de groenestroomcertificaten effectief hebben ontvangen.

 • Hoe kan ik de manier van verzending van mijn facturen aanpassen (e-mail, post, enz.)?

  Je kan dit aanpassen via het online formulier in je klantenzone.

 • Wat is groene stroom?

  Groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind en biomassa.
  We werken zoveel mogelijk samen met lokale groene producenten om zo met hen contracten op te stellen voor de aankoop van groene energie. Momenteel kopen we 50% van de energie aan bij groene producenten. De andere helft kopen we aan op de markt. Dit is grijze elektriciteit. We compenseren dit door garanties van oorsprong te kopen bij de groene producenten. Anders gezegd, als we niet voldoende groene elektriciteit kunnen aankopen, subsidiëren we de groene producenten in Europa. We proberen vervolgens op onze schaal ons steentje bij te dragen tot een beter milieu.

Besparen

Bereken uw besparing online

Bereken uw besparing in enkele clicks

Kiezen voor Mega betekent besparen op uw energiefacturen. Bereken het bedrag van uw besparing met onze simulator. Het is de moment om te veranderen van energieleverancierpour bénéficier de tarifs moins chers !!

Geen stress! Wij berekenen uw besparing

Als u ons uw laatste afrekeningsfactuur doorstuurt, kunnen wij het beste tarief voor u berekenen op basis van uw persoonlijk verbruik.

Wat men zegt over Mega...

Voor mij de beste

X X X X X

MEGA energy for a MEGA price

X X X X X

op dit ogenblik beste tarief voor mij!

X X X X X