Oost-Vlaanderen

Ook minder betalen voor je energie?

Proficiat! U heeft gekozen voor een groen en goedkoop energiecontract van Mega. Binnenkort zal u genieten van het zeer voordelige tarief van de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder kan u alvast wat meer uitleg vinden over de groepsaankoop.

Provincie Oost-Vlaanderen

FAQ

 • Hoe worden mijn voorschotfacturen berekend?

  De voorschotfacturen worden berekend op basis van uw historisch verbruik dat wij ontvangen van uw netbeheerder. Het doel hiervan is om uw jaarlijkse verbruikskosten te dekken. Dit historisch verbruik wordt steeds vermeld op uw voorschotfactuur.

 • Wanneer start mijn contract?

  • U bent een nieuwe klant van Mega? Uw contract start op de door u gekozen startdatum. Uw contract start ten vroegste op 1 mei 2019. U ontvangt schriftelijk een bevestiging van de startdatum van levering.
  • U bent al klant bij Mega? Uw huidig contract wordt op 1 mei 2019 verlengd met de groepsaankoopprijzen.

  Dankzij de groepsaankoop blijven de prijzen vast voor één jaar.

  • Heeft u zonnepanelen? Dan raden wij u aan om de startdatum van uw contract te kiezen die het dichtst bij de meteropname ligt. Zo heeft u geen productieverlies.

 • Hoe gebeurt de overstap naar Mega?

  U hoeft niets meer te doen na het accepteren van uw contract met Mega.

  1. Wij zullen contact opnemen met de netbeheerder en uw huidige leverancier om hen op de hoogte te stellen dat u naar Mega overstapt. Enkele dagen voor aanvang van het contract zal de netbeheerder contact met u opnemen om de meterstanden door te geven. U zal ook van Mega een bevestiging van de startdatum van levering ontvangen.
  2. Vervolgens ontvangen uw huidige leverancier en Mega de werkelijke meterstanden van uw netbeheerder. Op basis van deze meterstanden ontvangt u een afrekeningsfactuur van uw huidige leverancier.

 • Ik heb nog steeds geen informatie ontvangen van Mega?

  Indien u, na het accepteren van het contract, nog steeds geen verdere informatie via e-mail zou hebben ontvangen, verzoeken wij u om uw spamfolder of ongewenste e-mails na te kijken. Helaas gebeurt het vaker dat belangrijke informatie hier terechtkomt.

 • Groene energie via Mega, wat is dat?

  Wij zijn een jong, dynamisch én Belgisch bedrijf dat zich inzet om de meest groene energie aan te bieden aan onze klanten. Onze energievoorziening, de aankoop van energie om onze klanten te leveren van energie, wordt op drie manieren gerealiseerd:

  1. Wij sluiten voornamelijk contracten met lokale groene producenten (bv. windmolens, zonnepanelen, etc.) voor aankoop van energie.
  2. Daarnaast investeren de aandeelhouders van Mega ook direct in de productie van hernieuwbare energie dankzij de aankoop van een windmolen, de exploitatie van een warmtekrachtcentrale, die werkt op biomassa of via een park met fotovoltaïsche eenheden.
  3. Verder koopt Mega energie op de Belgische energiemarkt (BELPEX). Daar komt het Europese traceersyteem tussen. Zo wordt het hernieuwbaar karakter van elke MWh gegarandeerd. Voor elke MWh aan groene energie, die wij leveren, krijgt Mega het label van garantie van oorsprong (GO). Dit staat ons toe om te controleren dat de elektriciteit, die bij u binnen komt, groen is.

 • Wat gebeurt er na één jaar als mijn contract ten einde is?

  Als het éénjarig groepsaankoopcontract afgelopen is, zal Mega u een verlengingsaanbod voor een gelijkaardig en goedkoop contract. U zal dus blijven genieten van duurzaam goedkopere energie van Mega.

 • Hoe Mega contacteren?

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen (Ma-Vr) van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u op 016 67 60 60. U kan ook een mail sturen naar info@mega.be met al uw vragen.

Groepsaankoop tariefkaarten

Onze prijzen hebben niets te verbergen:
een groen energiecontract aan een scherpe prijs met een uitstekende service van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Hier vindt u de tariefkaarten van het aanbod van de groepsaankoop, georganiseerd door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Tarief voor elektriciteit en gas

Tarief elektriciteit

Tarief voor elektriciteit alleen

Tarief elektriciteit

Waarom Mega?

Meer dan energie, een andere visie

Goedkoper

Een goedkoper tarief op lange termijn. Vaak de voordeligste leverancier in groepsaankopen!

Persoonlijke klantendienst

Een professioneel team tot je beschikking. Geen externe callcenters, maar een deskundig en enthousiast persoon tot je dienst!

Groene energie

Groene elektriciteit en een milieuvriendelijke aanpak. Een steun voor hernieuwbare energieproductie.

Belgisch

Een Belgisch bedrijf van menselijk formaat, dat bijdraagt aan de plaatselijke economie en de creatie van werkgelegenheid. Een alternatief voor buitenlandse multinationals.

Contacteer ons

pictoPhone Bel ons

016 67 60 60

Van maandag tot vrijdag
van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u

pictoEmail Stuur ons een e-mail

info@mega.be

Wij antwoorden binnen
de 5 werkdagen

pictoCourrier Schrijf ons

Vaartstraat, 167
-
3000 Leuven

Uw beoordeling over Mega

profile picture

Bert Pieters

X X X X X

MEGA energy for a MEGA price

profile picture

Tugrul M Senol

X X X X X

Uitstekende energieleverancier!

profile picture

Joeri Sacré

X X X X O

Eindelijk een aantrekkelijk tarief voor hetzelfde gas :)

profile picture

Gustaaf Gerardts

X X X X O

Ben tevreden, alles OK, ben ook nog niet van plan om over te schakelen naar een andere leverancier, alhoewel er veel kapers aan de kust zijn.