VAB groepsaankoop


vab logo

Welkom bij Mega!

Proficiat! U heeft gekozen voor duurzaam goedkopere energie van Mega. Binnenkort zal u genieten van een zeer voordelig tarief door de groepsaankoop van VAB. Hieronder kan u alvast wat meer uitleg vinden over de groepsaankoop.

FAQ

 • Hoe worden mijn voorschotfacturen berekend?

  De voorschotfacturen worden berekend aan de hand van de informatie die wij krijgen van uw netbeheerder. Het doel hiervan is om uw verbruikskosten te dekken. Uw voorschotfactuur wordt geschat op basis van uw consumptie van de voorbije 3 jaar. Het verbruik waarop uw voorschotbedrag is gebaseerd wordt steeds vermeld op uw factuur.

 • Wanneer start mijn contract?

  U bent een nieuwe klant van Mega: uw contract start op de door u gekozen startdatum. Uw contract start ten vroegste op 1 mei 2018 en ten laatste op 1 december 2018. U ontvangt van ons een bevestiging van de door u gekozen startdatum.

  U geniet steeds een volledig jaar van de groepsaankoopprijzen vanaf de door u gekozen startdatum.

  Heeft u zonnepanelen? Dan raden we u aan om de startdatum van uw contract te kiezen die zo dicht mogelijk bij de maand van de jaarlijkse meteropname ligt. Zo kan u productieverlies vermijden. Als u zonnepanelen heeft, kan uw contract ten vroegste van start gaan op 1 mei en ten laatste op 1 april 2019. Meer informatie over een voor u gunstig overstapmoment kan u hier terugvinden.

  U bent al klant bij Mega: uw huidig contract wordt op de door u gekozen startdatum verlengd met de groepsaankoopprijzen. Uw contract wordt ten vroegste op 1 mei 2018 verlengd en ten laatste op 1 december 2018.

 • Hoe gebeurt de overstap naar Mega?

  U hoeft niets meer te doen na het accepteren van uw contract met Mega. Wij zullen contact opnemen met de netbeheerder en uw huidige leverancier om hen op de hoogte te stellen dat u naar Mega overstapt. Enkele dagen voor aanvang van het contract zal de netbeheerder contact met u opnemen om de meterstanden door te geven.

  Hierna zal alles in orde zijn en zal u genieten van duurzame goedkopere energie van een Belgisch bedrijf. Daarnaast zal u ook automatisch een slotfactuur ontvangen van uw vorige energieleverancier.

 • Ik heb nog steeds geen informatie ontvangen van Mega?

  Indien u na het accepteren van het contract nog steeds geen verdere informatie per e-mail zou hebben ontvangen verzoeken wij u om uw spamfolder in uw e-mails na te kijken. Helaas gebeurt het vaker dat belangrijke informatie hierin terechtkomt.

 • Hoe groen is Mega? / Groene energie bij Mega, wat is dat?

  Wij zijn een jong en dynamisch Belgisch bedrijf die zich inzet om een zo duurzaam mogelijk energie aan onze klanten aan te bieden. In de meest recente ranking van Greenpeace ontving Mega een score van 17/20. Kijk even op hun website voor verdere informatie http://mijngroenestroom.be. Deze score staat behoorlijk hoger dan de andere meeste gekende energieleveranciers die in België actief zijn.

 • Wat gebeurt er als na één jaar mijn contract ten einde is?

  Na 12 maanden te hebben genoten van de voordelen van de groepsaankoop zal u automatisch worden overgeschakeld op één van de meest voordelige tarieven van Mega. U ontvangt 2 maanden voor het einde van uw contract van ons een bericht waarin we u de nieuwe prijzen laten weten. U zal dus blijven genieten van duurzaam goedkopere energie van Mega.

 • Wat zijn de mogelijkheden om met Mega contact op te nemen?

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9u tot 12u30 en 14u tot 17u op 016 67 60 60. Of u kan ons ook een e-mail versturen naar info@mega.be met al uw vragen.

Contacteer ons

pictoPhone Bel ons

016 67 60 61

Van maandag tot vrijdag
van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u

pictoEmail Stuur ons een e-mail

info@mega.be

Wij antwoorden binnen
de 5 werkdagen

pictoCourrier Schrijf ons

Alfons Smetsplein, 3H
-
3000 Leuven

Groepsaankoop tariefkaarten

Onze prijzen hebben niets te verbergen:
een duurzaam goedkoper energietarief voor de groepsaankoop van VAB

Hier vindt u de tariefkaarten van de groepsaankoop van

Tarief elektriciteit

Tarief aardgas

Onze energie is groen

Onze aanpak nog meer!

U krijgt 100% groene elektriciteit. Een Europees traceringssysteem garandeert dat elk geproduceerde MWh van elektriciteit hernieuwbaar is. Voor elk MWh energie dat wij leveren, hebben we een label van garantie van oorsprong, waardoor wij kunnen controleren, dat de elektriciteit die wij leveren, 100% groen is.

Bovendien stelt Mega zoveel mogelijk koopcontracten op met plaatselijke groene producenten (met eigenaren van bijv. windmolens, zonnepanelen, enz.). De aandeelhouders van Mega investeren rechtstreeks in hernieuwbare energieproductie, onder ander door de aankoop van een windmolen, de exploitatie van een biomassacentrale, zonnepanelenpark, enz.

U praat er beter over dan wij

profile picture

Gustaaf Gerardts

X X X X O

Ben tevreden, alles OK, ben ook nog niet van plan om over te schakelen naar een andere leverancier, alhoewel er veel kapers aan de kust zijn.

profile picture

Tugrul M Senol

X X X X X

Uitstekende energieleverancier!

profile picture

Bert Pieters

X X X X X

MEGA energy for a MEGA price

profile picture

Joeri Sacré

X X X X O

Eindelijk een aantrekkelijk tarief voor hetzelfde gas :)