Hulp >

Mijn aansluiting

>

Budgetmeter

Ik wil mijn budgetmeter herladen. Wat moet ik doen?

Afhankelijk van waar je woont en of je een analoge of digitale budgetmeter hebt, kun je jouw budgetmeter op verschillende manieren herladen.

- In Vlaanderen, kun je het saldo van jouw digitale meter met Prepaid op drie manieren aanvullen: online, met je bankkaart in een oplaadpunt of cash in een Bpost-kantoor of postpunt. Zodra de betaling voltooid is, zal het bedrag meteen beschikbaar zijn op jouw meter.
Opgelet: als je cash betaalt in een postkantoor, moet je jouw stortingsbewijs eerst nog binnenbrengen in een Fluvius-kantoor of bij het OCMW. Zij zullen het bedrag vervolgens toevoegen aan jouw saldo. Raadpleeg de website van Fluvius voor een gedetailleerd stappenplan bij elke betaalmethode.

Als je nog een analoge budgetmeter hebt, herlaad je jouw budgetmeter met een budgetmeterkaart. Je kunt het saldo van deze kaart aanvullen in een oplaadpunt (afhankelijk van waar je woont, kun je hiervoor terecht in een Fluvius-kantoor, bij het OCMW of in het gemeentehuis).

- Ook in Wallonie, kun je het saldo van jouw digitale budgetmeter online aanvullen via de website van jouw netbeheerder, met je bankkaart in een oplaadpunt of cash in een postpunt (op voorwaarde dat jouw netbeheerder Resa of Ores is).
AOpgelet: als je cash betaalt in een postkantoor, moet je jouw stortingsbewijs eerst nog binnenbrengen in het kantoor van je netbeheerder. Zij zullen het bedrag vervolgens toevoegen aan jouw saldo. Zodra de betaling voltooid is, zal het bedrag meteen beschikbaar zijn op jouw meter. Raadpleeg voor meer informatie over de digitale budgetmeter de infobrochures van Resa en Ores.

Als je nog een analoge budgetmeter hebt, herlaad je jouw budgetmeter met een budgetmeterkaart. Je kunt het saldo van deze kaart aanvullen in het kantoor van je netbeheerders, in bepaalde OCMW-kantoren, bij bepaalde handelaars of via een herlaadpaal in bepaalde gemeentes. Bij sommige netbeheerders kun je jouw budgetmeterkaart ook met cash herladen in een postkantoor. Als je dit doet, moet je jouw stortingsbewijs wel eerst nog binnenbrengen in het kantoor van je netbeheerder. Zij zullen het bedrag vervolgens toevoegen aan jouw saldo.

Om het dichtstbijzijnde herlaadpunt te vinden, neem je best een kijkje op de website van jouw netbeheerder.