Groepsaankoop iChoosr

Welkom bij Mega!

Proficiat! U heeft gekozen voor duurzaam goedkopere energie van Mega. Binnenkort zal u genieten van een zeer voordelig tarief door de groepsaankoop van iChoosr. Hieronder kan u alvast wat meer uitleg vinden over de groepsaankoop.

iChoosr

Tarief iChoosr

Onze prijzen hebben niets te verbergen:
een duurzaam goedkoper energietarief voor de groepsaankoop van iChoosr

Hier vindt u de tariefkaarten van de groepsaankoop van

Tarief elektriciteit

Contacteer ons

pictoPhone Bel ons

016 67 60 60

Van maandag tot vrijdag
van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u

pictoEmail Stuur ons een e-mail

info@mega.be

Wij antwoorden binnen
de 5 werkdagen

pictoCourrier Schrijf ons

Vaartstraat, 167
-
3000 Leuven

FAQ

 • Hoe worden mijn voorschotfacturen berekend?

  De voorschotfacturen worden berekend op basis van uw historisch verbruik die wij ontvangen van uw netbeheerder. Het doel hiervan is om uw verbruikskosten te dekken. De consumptie waarop deze factuur is gebaseerd wordt altijd vermeld op uw factuur.

 • Wanneer start mijn contract?

  • U bent een nieuwe klant van Mega? Uw contract start op de door u gekozen startdatum. Uw contract start ten vroegste op 1 januari 2020 en ten laatste op 1 augustus 2020. U ontvangt schriftelijk een bevestiging van de startdatum van levering.
  • U bent al klant bij Mega? Uw huidig contract wordt op de door u gekozen startdatum verlengd met de groepsaankoopprijzen. Uw contract wordt ten vroegste op 1 januari 2020 en ten laatste op 1 augustus 2020 verlengd. Dit gebeurt in functie van de startdatum die u koos tijdens de inschrijving.

  Dankzij de groepsaankoop blijven de prijzen vast voor één jaar.

  • Heeft u zonnepanelen? Dan raden wij u aan om de startdatum van uw contract te kiezen die het dichtst bij de meteropname ligt. Zo heeft u geen productieverlies.

 • Hoe gebeurt de overstap naar Mega?

  U hoeft niets meer te doen na het accepteren van uw contract met Mega.

  1. Wij zullen contact opnemen met de netbeheerder en uw huidige leverancier om hen op de hoogte te stellen dat u naar Mega overstapt. Enkele dagen voor aanvang van het contract zal de netbeheerder contact met u opnemen om de meterstanden door te geven. U zal ook van Mega een bevestiging van de startdatum van levering ontvangen.
  2. Wij leveren duurzaam minder dure energie aan u; uw netbeheerder stuurt ons de historiek van uw verbruik en wij berekenen uw (drie)maandelijks voorschotbedrag. U zal een voorschotfactuur ontvangen.
  3. Vervolgens ontvangen wij de werkelijke meterstanden en het verbruik via uw netbeheerder. U ontvangt hierna een (jaarlijkse) afrekeningsfactuur.

 • Ik heb nog steeds geen informatie ontvangen van Mega?

  Indien u, na het accepteren van het contract, nog steeds geen verdere informatie via e-mail zou hebben ontvangen, verzoeken wij u om uw spamfolder of ongewenste e-mails na te kijken. Helaas gebeurt het vaker dat belangrijke informatie hier terechtkomt.

 • Groene energie via Mega, wat is dat?

  Wij zijn een jong, dynamisch én Belgisch bedrijf dat zich inzet om de meest groene energie aan te bieden aan onze klanten. Onze energievoorziening, de aankoop van energie om onze klanten te leveren van energie, wordt op drie manieren gerealiseerd:

  1. Wij sluiten voornamelijk contracten met lokale groene producenten (bv. windmolens, zonnepanelen, etc.) voor aankoop van energie.
  2. Daarnaast investeren de aandeelhouders van Mega ook direct in de productie van hernieuwbare energie dankzij de aankoop van een windmolen, de exploitatie van een warmtekrachtcentrale, die werkt op biomassa of via een park met fotovoltaïsche eenheden.
  3. Verder koopt Mega energie op de Belgische energiemarkt (BELPEX). Daar komt het Europese traceersyteem tussen. Zo wordt het hernieuwbaar karakter van elke MWh gegarandeerd. Voor elke MWh aan groene energie, die wij leveren, krijgt Mega het label van garantie van oorsprong (GO). Dit staat ons toe om te controleren dat de elektriciteit, die bij u binnen komt, groen is.

 • Wat gebeurt er na één jaar als mijn contract ten einde is?

  Als het éénjarig groepsaankoopcontract afgelopen is, zal u automatisch worden overgeschakeld op één van de meest voordelige tarieven van Mega. U zal dus blijven genieten van duurzaam goedkopere energie van Mega.

 • Hoe Mega contacteren?

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen (Ma-Vr) van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u op 016 67 60 60. U kan ook een mail sturen naar info@mega.be met al uw vragen.

Onze energie is groen

Onze aanpak nog meer!

U krijgt groene elektriciteit. Een Europees traceringssysteem garandeert dat elk geproduceerde MWh van elektriciteit hernieuwbaar is. Voor elk MWh energie dat wij leveren, hebben we een label van garantie van oorsprong, waardoor wij kunnen controleren, dat de elektriciteit die wij leveren, groen is.

Bovendien stelt Mega zoveel mogelijk koopcontracten op met plaatselijke groene producenten (met eigenaren van bijv. windmolens, zonnepanelen, enz.). De aandeelhouders van Mega investeren rechtstreeks in hernieuwbare energieproductie, onder ander door de aankoop van een windmolen, de exploitatie van een biomassacentrale, zonnepanelenpark, enz.

Uw beoordeling over Mega

profile picture

Bert Pieters

X X X X X

MEGA energy for a MEGA price

profile picture

Tugrul M Senol

X X X X X

Uitstekende energieleverancier!

profile picture

Joeri Sacré

X X X X O

Eindelijk een aantrekkelijk tarief voor hetzelfde gas :)

profile picture

Gustaaf Gerardts

X X X X O

Ben tevreden, alles OK, ben ook nog niet van plan om over te schakelen naar een andere leverancier, alhoewel er veel kapers aan de kust zijn.