Groepsaankoop iChoosr

Welkom bij Mega!

Proficiat! Je hebt gekozen voor de duurzaam goedkopere energie van Mega. Binnenkort zal je genieten van een zeer voordelig tarief door de groepsaankoop van iChoosr. Hieronder kan je alvast wat meer uitleg vinden over de groepsaankoop.

iChoosr

Tarief iChoosr

Onze prijzen hebben niets te verbergen.
Een duurzaam goedkoper energietarief voor de groepsaankoop van iChoosr

Hieronder vind je de tariefkaarten van de groepsaankoop van iChoosr

Tarief elektriciteit

Contacteer ons

pictoPhone Bel ons

016 67 60 71

Van maandag tot vrijdag
van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u

pictoEmail Stuur ons een e-mail

groepsaankoop@mega.be

Wij antwoorden binnen
de 48 werkuren.

pictoCourrier Schrijf ons

Vaartstraat, 167
-
3000 Leuven

Het antwoord op jouw vragen

 • Hoe worden mijn voorschotfacturen berekend?

  De voorschotfacturen worden berekend op basis van je historisch verbruik dat wij ontvangen van je netbeheerder. Het doel hiervan is om je verbruikskosten te dekken. De consumptie waarop deze factuur is gebaseerd wordt altijd vermeld op je factuur.

 • Wanneer start mijn contract?

  • Ben je een nieuwe klant van Mega? Je contract start op de door jouw gekozen startdatum. Je contract start ten vroegste op 1 augustus 2020 en ten laatste op 1 februari 2021. Je ontvangt schriftelijk een bevestiging van de startdatum van levering.
  • Ben je al klant bij Mega? Je huidig contract wordt op de door jouw gekozen startdatum verlengd met de groepsaankoopprijzen. Je contract wordt ten vroegste op 1 augustus 2020 en ten laatste op 1 februari 2021 hernieuwd met het groepsaankooptarief. Dit gebeurt in functie van de startdatum die je koos tijdens de inschrijving.

  Dankzij de groepsaankoop blijven de prijzen vast voor één jaar.

  • Heb je zonnepanelen? Dan raden wij aan om de startdatum van je contract te kiezen die het dichtst bij de meteropname ligt. Zo heb je geen productieverlies.

 • Hoe gebeurt de overstap naar Mega?

  Je hoeft niets meer te doen na het accepteren van je contract met Mega.

  1. Wij zullen contact opnemen met je netbeheerder en huidige leverancier om hen op de hoogte te stellen dat je naar Mega overstapt. Enkele dagen voor aanvang van het contract zal de netbeheerder contact met je opnemen om de meterstanden door te geven. Je zal ook van Mega een bevestiging van de startdatum van levering ontvangen.
  2. Wij leveren duurzaam minder dure energie; je netbeheerder stuurt ons de historiek van je verbruik en wij berekenen je (drie)maandelijks voorschotbedrag. Je zal een voorschotfactuur ontvangen.
  3. Vervolgens ontvangen wij de werkelijke meterstanden en het verbruik via je netbeheerder. Je ontvangt hierna een (jaarlijkse) afrekeningsfactuur.

 • Ik heb nog steeds geen informatie ontvangen van Mega?

  Indien je, na het accepteren van het contract, nog steeds geen verdere informatie via e-mail zou hebben ontvangen, verzoeken wij je om je spamfolder of ongewenste e-mails na te kijken. Helaas gebeurt het vaker dat belangrijke informatie hier terechtkomt.

 • Groene energie via Mega, wat is dat?

  Wij zijn een jong, dynamisch én Belgisch bedrijf dat zich inzet om de meest groene energie aan te bieden aan onze klanten. Onze energievoorziening, de aankoop van energie om onze klanten te leveren van energie, wordt op drie manieren gerealiseerd:

  1. Wij sluiten voornamelijk contracten met lokale groene producenten (bv. windmolens, zonnepanelen, etc.) voor aankoop van energie.
  2. Daarnaast investeren de aandeelhouders van Mega ook direct in de productie van hernieuwbare energie dankzij de aankoop van een windmolen, de exploitatie van een warmtekrachtcentrale, die werkt op biomassa of via een park met fotovoltaïsche eenheden.
  3. Verder koopt Mega energie op de Belgische energiemarkt (BELPEX). Daar komt het Europese traceersyteem tussen. Zo wordt het hernieuwbaar karakter van elke MWh gegarandeerd. Voor elke MWh aan groene energie, die wij leveren, krijgt Mega het label van garantie van oorsprong (GO). Dit staat ons toe om te controleren dat onze elektriciteit groen is.

 • Wat gebeurt er na één jaar als mijn contract ten einde is?

  Als het éénjarig groepsaankoopcontract afgelopen is, zal je automatisch worden overgeschakeld op één van de meest voordelige tarieven van Mega. We brengen je hiervan op de hoogte via de online klantenzone. Je zal dus blijven genieten van duurzaam goedkopere energie van Mega.

 • Hoe Mega contacteren?

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen (Ma-Vr) van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u op 016 67 60 71. Je kan ook een e-mail sturen naar groepsaankoop@mega.be met al je vragen.

Wat men zegt over Mega...