Mega, de duurzame energieleverancier

Groene elektriciteit?
Onze visie

Groene elektriciteit is elektriciteit die geproduceerd werd uit hernieuwbare energiebronnen. Dit is dus niet de elektriciteitsproductie via fossiele brandstoffen en nucleaire energie. In de praktijk is het moeilijk te zeggen of de elektriciteit van het distributienet die tot in je huiskamer komt echt groen is. Een elektron is een vrij element. De wind zal bepalen welk "soort" energie ze zullen ontvangen. Dit kan de ene keer groene en de andere keer grijze energie zijn.

De producenten van hernieuwbare elektriciteit (wind-, zonne- of hydraulische energie) ontvangen per geïnjecteerde MWh (1000 kWh) op het net een label van garantie van oorsprong. Dit bevestigt de groene oorsprong van de elektriciteit.

Wij werken zo veel mogelijk samen met lokale groene producenten. We stellen contracten met hen op voor de aankoop van duurzame energie. Momenteel kopen we 70% van de energie aan bij deze ecologische producenten. De andere helft kopen we aan op de markt. Dit is grijze elektriciteit. We compenseren dit door garanties van oorsprong te kopen bij de groene producenten. Anders gezegd: als we niet voldoende duurzame elektriciteit kunnen aankopen, subsidiëren we de groene producenten in Europa.

Aangezien het vandaag (nog) niet mogelijk is om 100% groene energie aan te bieden en wij zo transparant mogelijk willen zijn over onze aanpak, geven wij de energiemix van elk van onze producten weer op onze tariefkaarten.
De energiemix is de procentuele verdeling van de elektriciteit die we aan onze klanten leveren volgens de primaire energiebron die bij de geleverde energie hoort. Daarom moet de energiemix per product en per regio worden onderscheiden.
Hoewel van onze Mega-producten wordt gezegd dat ze « 100% groen » zijn, moet er ook rekening worden gehouden met het feit dat sommige van onze professionele klanten contracten met grijze elektriciteit hebben afgesloten. Daarom zijn we niet 100% groen in alle Belgische regio's:

 • Waals Gewest: 97,65% groen en 2,35% grijs.
 • Vlaams Gewest: 97,30% groen en 2,70% grijs.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: 100% groen.
 • Onze houding

  We proberen vervolgens op onze schaal, door middel van kleine acties, ons steentje bij te dragen tot een beter milieu.

  • We plaatsten meerdere afvalbakken om te kunnen sorteren;
  • Iedereen heeft zijn eigen tas, plastic bekers werden verbannen;
  • Werknemers mogen elke week een bestelling doen bij een lokale bio-coöperatie waarmee we samenwerken;
  • Een gedeelde wagen (onze Mega-mobiel), elektrische steps en fietsen liggen klaar voor onze werknemers om zo de "duurzame mobiliteit" te steunen;
  • Onze werknemers kunnen elektrische laadpalen voor elektrische voertuigen gebruiken. Deze staan in verbinding met zonnepanelen op het dak van ons gebouw;
  • We vangen regenwater op en hergebruiken het;
  • We moedigen onze klanten zoveel mogelijk aan om te kiezen voor onze online service (bv. betalingsmethode via domiciliëring) zodat we het overmatig gebruik van papier kunnen beperken;
  • Op ons kantoor vind je geen extravagant materiaal, enkel hetgeen nodig is om de beste service te kunnen leveren aan onze klanten en om dagelijks inspanningen te kunnen leveren om het milieu te beschermen.

  Goedkopere energie en een service op jouw maat.

  Heb je graag persoonlijk contact met iemand van onze klantendienst? Beheer je graag je dossier online? Mega staat klaar om je energiekost te verminderen, onafhankelijk van de formule die je koos.

  Mega, da's ook...

  Word Mega

  Snelle inschrijving. In minder dan 5 minuten.