Goedkope elektriciteits-
en gasprijs

Elektriciteit en gas

Dezelfde energie, gewoon goedkoper. Transparant tarief.

Een goedkoper tarief, da's een voordelige prijs, niet alleen vandaag, maar ook na elke hernieuwing van je contract!
Gas- en elektriciteitscontracten, aangepast aan je behoeften.
Met Mega blijf je zen! Het is niet nodig om elk jaar de prijzen te vergelijken. We garanderen je altijd een goedkoop tarief.

Onze contracten

Onze energietarieven

Onze prijzen hebben niets te verbergen.
Bij Mega kan je genieten van de voordeligste energieprijs én een lage vaste vergoeding per begonnen contractjaar.

Hieronder vind je de tariefkaarten van de huidige maand voor particuliere klanten. (Professionele klant?)

De onderstaande tarieven zijn geldig voor alle nieuwe inschrijvingen in 03/2023 en voor de Mega klanten wiens huidig contract in 05/2023 ten einde loopt. Wanneer jouw Mega contract afloopt, wordt het goedkoopste equivalent product voorgesteld voor de hernieuwing van jouw contract. Als je bijvoorbeeld bent ingeschreven met een 1-jarig variabel contract met groene en Belgische energie, telefonische dienstverlening en een facturatiewijze naar keuze (via e-mail of per post), dan zal er een hernieuwing worden voorgesteld met het goedkoopste product met dezelfde kenmerken en diensten.

Heb je recht op het Sociaal Tarief? Je vindt jouw tarief op de website van de CREG.

De nieuwe nettarieven in Vlaanderen.

Vanaf 2023 zijn de nettarieven op jouw elektriciteitsfactuur niet langer alleen afhankelijk van jouw elektriciteitsverbruik, maar ook van hoe zwaar je het net op bepaalde momenten belast. Lees alles over de impact van het capaciteitstarief op jouw facturen.

‘t Is officieel: onze tarieven zijn goedkoper!

Wil je dat met je eigen ogen zien?

Kijk dan snel op de websites van de regionale vergelijkers:

Energiecrisis: de overheid grijpt in.

In het kader van de huidige energiecrisis heeft de federale overheid een aantal maatregelen genomen (en blijft ze er nemen) om de Belgische consumenten te helpen met het beheer van hun energiebudget. Bij Mega vinden we het belangrijk om je te informeren over de laatste updates en hoe deze worden toegepast in jouw klantendossier.

Word Mega

Snelle inschrijving. In minder dan 5 minuten.

Een antwoord op al je vragen

 • Leveren jullie elektriciteit en aardgas in heel België?

  Ja, we verdelen gas en elektriciteit in alle gemeenten van België, zonder enige uitzondering in Wallonië en Vlaanderen.

 • Welke producten en tarieven bieden jullie aan?

  Raadpleeg onze tariefkaarten hier. Naargelang je behoeftes kan je kiezen voor een contract met een vaste of variabele energieprijs voor 1, 3 of 5 jaar. Al onze prijzen zijn niet alleen vandaag goedkoper, maar ook op lange termijn.

 • Hoe berekenen jullie mijn voorschot?

  Enkele dagen voor aanvang van je contract ontvangen we een verbruiksschatting van de netbeheerder. Die is gebaseerd op het verbruik van het leverpunt van de afgelopen 3 jaar. We gebruiken die schatting en het gekozen tarief om het voorschot op te maken. Concreet berekenen we de jaarlijkse kost en delen we die door 12 (als je voor een maandelijks voorschot koos).

 • Wat is het verschil tussen een vast en variabel tarief?

  Voor je energietarief kan je kiezen tussen een vaste of variabele energieprijs. We hebben het hier voor alle duidelijkheid enkel over de eenheidsprijs die je betaalt voor je energie en niet over de vaste vergoeding, nettarieven of taksen.

  Een vaste energieprijs verandert niet tijdens de looptijd van je contract. Zo bouw je iets meer zekerheid in en moet je geen rekening houden met prijsschommelingen. Bij Mega kan je ervoor kiezen om je energieprijs vast te leggen voor 1, 3 of 5 jaar. Tip: je legt best je tarief vast op een moment dat de prijzen laag zijn.

  Kies je voor een variabele energieprijs, dan indexeren we je prijs driemaandelijks. Dit wil zeggen dat we de energieprijs elke 3 maanden herzien. Op je jaarlijkse afrekeningsfactuur gebruiken we dan een gewogen gemiddelde van alle variabele prijzen binnen de betreffende periode. Een variabele prijs kan interessant zijn als je denkt dat de prijzen in de nabije toekomst zullen dalen.