Verhuizen en je energieleverancier

Ik verhuis

Wat met mijn energieleverancier?


Jij bent het die bepaalt of je energieleverancier mee verhuist! Je bent vrij om een elektriciteits- en gasleverancier te kiezen die je zal vergezellen naar je nieuwe woning. Je moet geen enkele administratieve boete betalen!

Kies Mega, de goedkoopste energieleverancier.
Je geniet vandaag én op lange termijn van een niet te kloppen prijs voor gas en elektriciteit.

Mijn energie verhuizen om te blijven genieten van goedkopere tarieven

Hoe werkt het?


Stap 1

Contacteer ons ten vroegste zeven dagen vóór de effectieve verhuisdatum en ten laatste zeven dagen na deze datum.


Stap 2

Kies het tarief dat het beste bij je past! Als je al klant van Mega bent, kan je je huidig contract overzetten, of een nieuw tarief kiezen.


Stap 3

Stuur ons de nodige informatie van je oude en nieuwe adres.


Stap 4

Wij zorgen voor je energie en alle administratie zodat jij enkel je verhuisdozen moet inpakken.

Ik ben al klant

Ik zou willen dat Mega samen met mij verhuist

Het volstaat om ons te contacteren

Via e-mail (info@mega.be)
of via 016 67 60 60

Hoe werkt het?

Neem voor het gemak je EAN-codes, meterstanden, etc. bij de hand. Deze info vind je op het energieovernamedocument

Mega doet de rest

We sluiten het contract op je oud adres af en starten het contract voor je nieuwe adres.

Het energieovernamedocument bevat:

document reprise des énergies - Energieovernamedocument
 • Datum van overdracht
 • De opname van de meterstanden van je energiemeter op je oud adres
 • De EAN-code (of de meternummer) van je nieuwe adres
 • Eventueel de contactgegevens van de overnemer van je oud adres

Alle informatie is te vinden op het energieovernamedocument

Het energieovernamedocument is een document dat je moet invullen als een persoon de elektriciteits- en/of gaslevering op zijn/haar naam overneemt (bv. bij een verhuis, na verkoop van een huis of na een echtscheiding /overlijden). Op moment van de overname moet je de standen van de elektriciteits- en/of gasmeter opnemen en noteer je deze op het document. Op het energieovernamedocument staan ook de contactgegevens van de vertrekkende klant en de overnemer vermeld. Beide partijen moeten het document invullen en ondertekenen. Het wordt opgemaakt in twee exemplaren: één voor de vertrekkende klant, de ander voor de overnemer. Elke partij geeft daarna deze informatie door aan de energieleverancier.

Goedkopere energie en een service op jouw maat.

Heb je graag persoonlijk contact met iemand van onze klantendienst? Beheer je graag je dossier online? Mega staat klaar om je energiekost te verminderen, onafhankelijk van de formule die je koos.

Mega, da's ook...

Een antwoord op al je vragen

 • Ik ben al klant van Mega. Hoe kan ik mijn contract overzetten naar mijn nieuwe adres?

  Je kan inderdaad je huidige tarieven als het ware "meenemen" naar je nieuwe adres. Om je contract over te zetten naar je nieuwe woning, vragen we je om zo snel mogelijk na je verhuis het energieovernamedocument van je nieuwe adres door te sturen. Beide partijen moeten dit volledig ingevulde document ondertekenen. Je kan ons dit bezorgen via info@mega.be.

 • Waarom is het voorschot na mijn verhuis veranderd?

  We baseren je voorschot op een schatting van je verbruik die we ontvangen van de netbeheerder. Het bedrag van die factuur hangt af van het verbruik van de energiemeter tijdens de afgelopen jaren. Als je verhuisd bent, maak je dus gebruik van een andere energiemeter met een ander historisch verbruik. Voorbeeld: vroeger woonde er op je nieuwe adres misschien een gezin van vier personen, terwijl jij er nu alleen woont. In dat geval is de schatting van je verbruik én het voorschotbedrag te hoog. Je kan dit altijd aanpassen via je online klantenzone myMega.

 • Wanneer moet ik mijn verhuis doorgeven?

  Als je je contract wil afsluiten vragen we je om ons het volledig ingevulde en ondertekende energieovernamedocument binnen de 20 kalenderdagen te bezorgen. Zo kunnen we de afgesproken eindstanden garanderen.

 • Ik ga verhuizen, wanneer moet ik mij inschrijven?

  Bij een verhuis worden de meterstanden altijd opgenomen. Op de dag van de overname sluiten de twee aanwezige partijen (eigenaar of vorige huurder en de overnemer) een akkoord over de cijfers die zijn weergegeven op de meter. Wanneer je je inschrijft bij Mega voor je nieuwe woonst, geef je de datum van de meteropname door en de meterstand zelf. Het is belangrijk dat je deze stappen onderneemt tijdens de week na je verhuis. Het lopende energiecontract op de meter nog even actief zodat de netbeheerder de energie niet meteen afsluit. Mega neemt het energiecontract vervolgens retroactief over met een startdatum in het verleden en de meterstanden die je afgesproken hebt.