Wat is de CO2-compensatie van Mega?

Voor slechts enkele euro’s per maand profiteer je van een gas waarvan de CO2-impact gecompenseerd werd dankzij een gecertificeerd compensatiemechanisme.

Hoe werkt het?

Heel gemakkelijk, het enige wat je moet doen is de CO2-compensatie activeren in jouw contract.

Zodra dat is gebeurd, wordt jouw CO2-uitstoot in rekening gebracht en gecompenseerd via klimaatprojecten.

Mega steunt projecten die zich inzetten om CO2-emissies te verminderen.

Jouw CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

Bij jouw jaarlijkse afrekening laten wij je weten hoeveel CO2 je gecompenseerd hebt.

Jij ontvangt een certificaat met de gefinancierde projecten.

CO2-compensatie door Mega

Het natuurlijk aardgas dat je verbruikt, stoot koolstofdioxide uit in de atmosfeer.

Door te kiezen voor de CO2-compensatie van Mega compenseer je jouw impact op het klimaat. Het gaat om een erkend en gecertificeerd compensatiemechanisme, in samenwerking met het Belgische bedrijf CO2logic.

In de praktijk neem je deel aan de financiering van projecten in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor de vermindering van de CO2-uitstoot. Alle projecten zijn gecertificeerd door de organisatie Gold Standard of de Verenigde Naties.

Mega draagt bij aan de overgang naar klimaatneutraliteit door projecten te steunen, waarvan de compensatie door de Verenigde Naties en/of door het Gold Standard-label of door het Verified Carbon Standard-label.

Project gesteund door Mega in 2022: Guangdong Guanshan Wind Power Project.

Dankzij jullie bijdrage in 2022 konden wij financiële steun geven aan het Guangdong Guanshan Wind Power Project in China. Het doel? de uitbouw en exploitatie van een windmolenpark, waar 25 windturbines jaarlijks maar liefst 100.000 MWh aan elektriciteit opwekken voor het elektriciteitsnet van de zuidelijke provincie Guangdong. Door de sterke wind aan de kustlijn is het een uitgelezen plaats voor windenergie.

Die hoeveelheid energie is equivalent aan 90.000 ton vermeden CO2-uitstoot door de verbranding van fossiele brandstoffen. Daarbovenop stimuleert het project de lokale economie: door de constructie van het windpark en de werkgelegenheid die daarbij kwam (en komt) kijken krijgt de lokale economie een extra duwtje in de rug.

Een collectieve uitdaging

Samen kunnen we echt het verschil maken in de strijd tegen de klimaatopwarming.

In 2022 hebben de klanten die voor de CO2-compensatie van Mega kozen, de impact van CO2-uitstoot verminderd met 9.134 ton CO2 (ons certificaat).

9134 ton CO2

Car icon

80.744 volle brandstoftanks voor de wagen.

Car icon

3.855 vluchten Brussels-New-York heen en terug.

Car icon

€ 4.105.09 aan milieukosten die niet aan de volgende generaties worden overgelaten.

Car icon

1.461 hectare bos dat moet worden herplant om de CO2 in 1 jaar te compenseren.

Car icon

913 keer rond de wereld met de auto.

Laten we het nog beter doen in 2023!

Waarom moedigen wij compensatie aan?

  • Het Mega-effect

    De lage kost van CO2-compensatie overtuigde reeds heel wat Mega-klanten. Stel je voor hoeveel CO2-uitstoot er gecompenseerd zou kunnen worden als alle Mega-klanten hetzelfde zouden doen!

  • Vervuiling heeft een prijs.

    De compensatieregeling is een geweldige manier om mensen bewust te maken van en te waarschuwen voor hun impact op het klimaat. Een prijs zetten op je eigen vervuiling doet je nadenken over je dagelijkse verbruiksgedrag.

  • Een solidair gebaar.

    De CO2-compensatie financiert projecten in ontwikkelingslanden die zonder dit mechanisme niet zouden hebben plaatsgevonden.