blog Mega

Categorie : Duurzame aanpak

Mega steunt duurzame ontwikkelingen in de energiesector. Ontdek hoe ook jij je steentje kan bijdragen aan een duurzame aanpak!  Op deze pagina delen we (Belgische) initiatieven die je kunnen inspireren. Je ontdekt onder andere hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen door:
  • deel te nemen aan ecologische activiteiten,
  • ... 
Verder lees je hier alles over een duurzame aanpak en groenere en schonere energieën Door kleine veranderingen door te voeren in ons dagelijkse leven en ons verbruiksgedrag, kunnen we immers grote veranderingen bereiken op globaal vlak!

Met plastic je huis verwarmen? Het is binnenkort mogelijk!

2024-03-28 / Dieter

Duurzame aanpak

In België wordt er steeds meer aangedrongen om ons plastic afval te verminderen. Maar hoe? Een recente wetenschappelijke doorbraak biedt hoop voor een oplossing van het afvalprobleem! Ontdek samen met ons waar het precies om gaat.

Lees het artikel

Duurzame ontwikkelingen op volle toeren!

2024-05-31 / Nina

Duurzame aanpak

Groene energie is in opmars in Europa en ook in België. Enkele duurzame ontwikkelingen zorgen ervoor dat we in de toekomst nog meer gaan kunnen genieten van groene energie. Ook bij Mega wordt er stevig geïnvesteerd in groene energie via verschillende projecten.

Lees het artikel

Duurzaam smartphonegebruik: een klein gebaar!

2024-02-16 / Nina

Duurzame aanpak Telecom

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch staan we niet vaak genoeg stil bij de milieu-impact van dit kleine toestel. Wij geven je 5 tips voor een duurzamer gebruik en een langere levensduur van je smartphone.

Lees het artikel

Digitale vervuiling, hoe kunnen we het vermijden?

2024-02-14 / Dieter

Duurzame aanpak

Verschillende dagelijkse gewoonten zoals Netflix kijken of een e-mail versturen lijken misschien redelijk onschuldig, maar in werkelijkheid vragen ze veel energie. We noemen dit ‘digitale vervuiling’, wat ook bijdraagt aan de klimaatverandering. Gelukkig zijn er oplossingen!

Lees het artikel

Zonnepanelen en jouw energiefactuur

2023-12-06 / Charlotte

Duurzame aanpak

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te laten plaatsen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe verloopt een installatie? Welke impact hebben ze op jouw energiefactuur? Wij helpen je op weg!

Lees het artikel

Overal energiebronnen

2023-08-02 / Nina

Duurzame aanpak

Je staat er misschien niet bij stil, maar we zijn elke dag omringd door energiebronnen. In een tijdperk waarin hernieuwbare energie meer en meer aanwezig is, groeit ook de zoektocht naar alternatieve energiebronnen. Ben jij ook benieuwd naar welke energiebronnen we in de toekomst zullen gebruiken? Lees snel verder!

Lees het artikel

E-fuels als laatste tussenstap in de energietransitie?

2023-04-28 / Charlotte

Duurzame aanpak Energiemarkt

In de overgang naar elektrische wagens zijn er steeds meer voorstanders van e-fuels als mogelijke tussenstap. Al doet deze nieuwe synthetische brandstof ook heel wat stof opwaaien in de auto-industrie. Wat zijn deze alternatieven voor klassieke brandstoffen precies? Wij leggen het even voor je uit.  

Lees het artikel

Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan?

2023-04-25 / Nina

Duurzame aanpak

Elk jaar worden er wereldwijd tonnen voedsel geproduceerd én weggegooid. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van voedselverspilling? En hoe kunnen we elk ons steentje bijdragen om deze verspilling te verminderen? Lees snel verder!

Lees het artikel

Waar of niet waar? 4 mythes over hernieuwbare energie.

2023-04-25 / Nina

Duurzame aanpak

Hernieuwbare energiebronnen staan al een aantal jaren in het middelpunt van de belangstelling. Als vervanging van de fossiele brandstoffen spelen ze immers een onmisbare rol in de energietransitie. Omdat er nog steeds heel wat misvattingen over bestaan, nemen we in dit artikel 4 mythes over hernieuwbare energie onder de loep.

Lees het artikel

Alternatieve verwarmingsketels.

2022-11-07 / Nina

Duurzame aanpak Energie besparen: tips

Als je een centraal verwarmingssysteem hebt, is de kans groot dat dit is aangesloten op een klassieke verwarmingsketel, of deze nu op gas, elektriciteit of mazout werkt. Maar wist je dat er ook heel wat andere soorten ketels zijn die soms zelfs zuiniger en milieuvriendelijker zijn? Laten we ze eens bekijken.

Lees het artikel