blog Mega

Categorie : Energie besparen: tips

Kom dankzij onze artikels te weten hoe je energie kan besparen en kan zorgen voor een lagere gas- en elektriciteitsfactuur! Doorheen de dag verbruik je immers heel wat gas en elektriciteit. Kleine veranderingen in je verbruiksgedrag kunnen dus al voor een groot verschil zorgen.  Daarnaast kan je ook in het dagelijkse leven heel wat geld besparen. We denken dan aan duurzame cadeaus, goedkoop shoppen en veel meer!  Zoals je weet levert Mega dezelfde energie, gewoon goedkoper. Je bespaart reeds dankzij onze voordelige tarieven. Ontdek onze tips en bespaar nog meer in je dagelijkse leven!

Energie besparen in de zomer dankzij deze 5 tips

2024-06-12 / Dieter

Energie besparen: tips

De tijd om samen met vrienden en familie te genieten van lange zomeravonden is eindelijk aangebroken. Hoe meer tijd je deze zomer buiten doorbrengt, hoe minder energie je binnen verbruikt. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij ook tijdens deze tijd van het jaar eenvoudig energie kunt besparen!

Lees het artikel

Bespaar dankzij het Ambassadeurschap

2024-05-23 / Dieter

Energie besparen: tips

Bij Mega weten we alles over goede deals en laten we geen kans onbenut om jou te helpen met besparen. Daarom vertellen wij je graag alles over het Ambassadeurschap van Mega!

Lees het artikel

Energie besparen in de lente? Dat kan!

2024-03-27 / Dieter

Energie besparen: tips

Het is lente: de perfecte gelegenheid om je energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd geld te besparen. Ontdek onze eenvoudige maar effectieve tips!

Lees het artikel

Bereid je woning voor op de winter en bespaar energie

2023-12-01 / Clelia

Energie besparen: tips

De winterse temperaturen sluipen ons land binnen. Heb jij jouw woning al voorbereid om de winterse temperaturen te trotseren? Wij geven je een aantal tips om deze winter energie (en geld) te besparen zónder kou te moeten lijden!

Lees het artikel

Hoe houd je jouw huis (én je hoofd) koel tijdens de zomer?

2023-08-02 / Nina

Energie besparen: tips

De zomer(vakantie) is al even bezig en de eerste hittegolf was al een feit in juni. Kies jij dit jaar voor een ‘staycation’? Hoewel de temperaturen intussen gezakt zijn, kunnen ze even snel weer stijgen. Daarom geven wij je enkele tips om jouw huis deze zomer koel te houden zonder jouw factuur de hoogte in Read More

Lees het artikel

Hoe verlaag je jouw waterverbruik? Onze tips!

2023-08-02 / Louise

Energie besparen: tips

Een huishouden van 4 personen verbruikt gemiddeld 110 kubieke meter water per jaar (zo’n 110 000 liter). Dat is niet niks! Zeker in de zomermaanden is het nuttig om je waterverbruik goed in het oog te houden. Met wat kleine aanpassingen is dat zo gepiept! Mega vertelt je hoe!

Lees het artikel

Huurders en verhuurders: wie doet wat?

2023-08-02 / Charlotte

Energie besparen: tips

Voor wie droomt van huisje, tuintje, boompje is een appartement of huis huren vaak de eerste stap. Huren biedt heel wat vrijheid en je hoeft je niet bezig te houden met al te veel administratie. Toch heb je als huurder, net zoals de verhuurder, een aantal verplichtingen. Wij zetten ze op een rijtje!

Lees het artikel

Back To School: 7 bespaartips voor het nieuwe schooljaar

2023-08-02 / Charlotte

Energie besparen: tips

Met de zomervakantie voor de deur lijkt het nogal vroeg om al aan schoolinkopen te denken. Echter, de kosten van schoolbenodigdheden zijn vaak de eerste bezorgdheid van ouders. Wij geven je hier wat handige tips mee om die Back-to-School-rush een stapje voor te zijn, zodat jij en je kids goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar Read More

Lees het artikel

Waarom ligt mijn energieverbruik hoger dan normaal?

2023-04-25 / Charlotte

Energie besparen: tips

Heb je net je jaarafrekening gekregen voor elektriciteit en/of gas? Merk je dat deze niet in lijn ligt met je normale verbruik? Er zijn meerdere verklaringen mogelijk voor jouw hoger energieverbruik.

Lees het artikel

Kiezen voor een energiezuinige woning: hoe doe je dat?

2023-03-31 / Charlotte

Energie besparen: tips

Je wil binnenkort verhuizen en je bent op zoek naar een energiezuinige woning? Er zijn tal van manieren om te controleren of je nieuwe woonst voldoet aan jouw verwachtingen én niet energieverslindend is. Zo hoef jij alleen nog aan de housewarming te denken.

Lees het artikel