Seniorenvoordeelkaart

Seniorenvoordeelkaart

Bespaar op uw energiefactuur en kies voor het Tribe-tarief van Mega.
Aangeboden door Seniorenvoordeelkaart.be!

Als welkomstkorting krijgt u een korting van € 40 per energiecontract. Kiest u voor elektriciteit en aardgas? Dan krijgt u een totale korting van € 80!

Bovendien kan u altijd rekenen op een persoonlijke klantendienst!
Overstappen naar Mega is een fluitje van een cent. Mega doet al de nodige stappen bij uw huidige energieleverancier.

Waarom Mega?

Meer dan energie, een andere visie

Goedkoper

Een goedkoper tarief zonder verrassende afrekeningsfacturen en vaak de voordeligste leverancier in groepsaankopen!

Persoonlijke klantendienst

Geen extern callcenter, maar een deskundig en enthousiast persoon tot uw beschikking!

Groene energie

Groene elektriciteit en een milieuvriendelijke aanpak. Een steun voor hernieuwbare energieproductie. Een score van 17/20 door Greenpeace.

Belgisch

Een Belgisch bedrijf van menselijk formaat, dat bijdraagt aan de plaatselijke economie en het creëren van werkgelegenheid. Een alternatief voor buitenlandse multinationals.

Be Mega

Snelle inschrijving. In minder dan 5 minuten.

Inschrijven via telefoon

Onze Mega-klantendienst begeleidt u met uw inschrijving en tegelijkertijd maakt u kennis met ons! Neem alvast uw laatste energiefactuur bij de hand. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u.

016 67 60 60

Online inschrijving

Voor de Tribe-offerte kiezen? Dit neemt maar een paar minuten tijd in beslag. U vult zelf een online inschrijvingsformulier in en wij doen de rest. U hoeft verder geen bijkomende administratieve stappen te ondernemen!

Klant worden

U verhuist?

Bij een verhuis dient uw huidig contract overgezet te worden naar uw nieuw adres, of kan een nieuw contract worden opgemaakt. Een verhuis is niet altijd evident. Daarom regelt Mega alles voor u!

Ik verhuis

Duurzaam goedkopere energie

Elektriciteit en aardgas online verkopen, met een groothandelsprijs, op een persoonlijke manier en duurzaam goedkoper!

Wenst u een vast tarief met een prijs die op lange termijn gegarandeerd is? Of een variabel tarief dat de marktprijs volgt? En wilt u groene elektriciteit? Onze lagere marges en onze geoptimaliseerde functioneringskosten zorgen voor duurzaam goedkopere prijzen!

Elektriciteit

 • Een duurzaam goedkopere prijs
 • Groene elektriciteit
 • Een vast tarief
 • Zet de prijs vast op 1 jaar
 • Betaling via overschrijving of domiciliëring
 • Optimale klantendienst
Meer weten

Gas

 • Een mega voordelige prijs
 • Een variabel tarief
 • Zet uw formule vast voor 1 jaar
 • CO2-neutraal aardgas (Meer weten)
 • Betaling via overschrijving of domiciliëring
 • Optimale klantendienst
Meer weten

Uw beoordeling over Mega

profile picture

Jean Cajot

X X X X X

Tot op heden zijn we zeer tevreden over de service en de correcte houding van Mega.

profile picture

Gustaaf Gerardts

X X X X O

Ben tevreden, alles OK, ben ook nog niet van plan om over te schakelen naar een andere leverancier, alhoewel er veel kapers aan de kust zijn.

profile picture

Fabiola Dillen

X X X X X

zeer goed!

profile picture

Joeri Sacré

X X X X O

Eindelijk een aantrekkelijk tarief voor hetzelfde gas :)

Tariefkaarten van het aanbod

Onze prijzen hebben niets te verbergen:
een duurzaam goedkoper energietarief en een vaste vergoeding per begonnen contractjaar

Hier vindt u de tariefkaarten van de huidige maand voor particulieren

Onze energie is groen

Onze aanpak nog meer!

U krijgt groene elektriciteit. Een Europees traceringssysteem garandeert dat elk geproduceerde MWh van elektriciteit hernieuwbaar is. Voor elk MWh energie dat wij leveren, hebben we een label van garantie van oorsprong, waardoor wij kunnen controleren, dat de elektriciteit die wij leveren, groen is.

Bovendien stelt Mega zoveel mogelijk koopcontracten op met plaatselijke groene producenten (met eigenaren van bijv. windmolens, zonnepanelen, enz.). De aandeelhouders van Mega investeren rechtstreeks in hernieuwbare energieproductie, onder ander door de aankoop van een windmolen, de exploitatie van een biomassacentrale, zonnepanelenpark, enz.

Online

Mega, een online leverancier. U heeft controle op transparante wijze

Instemmen met ons 100% online model is een win-winsituatie!

Des te meer we online te werk gaan, des te meer we het milieu beschermen en hoe lager onze kosten zijn. Daarom kan Mega altijd een lagere prijs garanderen. Stem in met ons 100% online model en we geven u een korting in alle transparantie.

Online facturatie voor gas en elektriciteit + domiciliëring = Bespaar tot € 110 / jaar*

* Mega rekent € 30 per jaar per contract aan om voorschotfacturen per post op te sturen. Contracten met verplichte domiciliëring (tarieven ‘Cool’ en ‘Super’) zijn overigens tot € 25 goedkoper. Per contract kan u dus tot € 55 uitsparen. Een huishouden met een contract voor gas en elektriciteit kan via onze online formules zo tot € 110 besparen!

Een antwoord op al uw vragen

 • Levert Mega elektriciteit en aardgas over heel België?

  Ja, wij verdelen stroom en aardgas overal in België!

 • Welke producten en tarieven biedt Mega aan?

  Mega levert aardgas en elektriciteit volgens transparante en duurzaam goedkopere prijzen. Op basis van uw behoeften kan u kiezen voor een vast of variabel contract van 1, 3 of 5 jaar. Raadpleeg hier onze producten.

 • Wat is het verschil tussen een variabel en een vast tarief?

  Een contract bestaat grotendeels uit de taksen, de netbeheerderskosten en de energieprijs. Het variabel en vast tarief heeft enkel invloed op de energieprijs.

  Een contract met variabel tarief wordt gefactureerd aan een prijs die de marktevolutie volgt. Dit tarief wordt elk trimester (of maandelijks) geïndexeerd. Dit betekent dat er op één jaar vier (of twaalf) waarden worden bepaald. De prijs verandert dus niet van dag tot dag. Bij het opmaken van de afrekeningsfactuur berekent Mega uw verbruik en de marktprijs voor elke maand. Het bedrag van uw voorschotfactuur blijft elke maand dezelfde en is onafhankelijk van deze schommeling.

  Bij een vast tarief wordt het energieonderdeel (zonder taksen en netbeheerderskosten) aan dezelfde prijs gefactureerd, gedurende de hele looptijd van uw contract. Met het vaste tarief vermijdt u dus de schommelingen van de energieprijs.

  U kunt hier onze tariefkaarten raadplegen.

 • Welke duur heeft mijn contract?

  U kan kiezen tussen een contract met een duur van 1, 3 of 5 jaar.
  In Brussel zijn de leveranciers ertoe verplicht om contracten van 3 jaar af te sluiten. Daardoor is de verbruiker zeker van een energietoevoer voor 3 jaar. Om hieraan te voldoen, biedt Mega de Brusselaar contracten aan van onbepaalde duur met een tarief dat vrij gekozen kan worden door de klant (bijvoorbeeld een vast contract van 1 jaar of 3 jaar). De prijs is vast en voor de aanvankelijke duur gegarandeerd. Twee maanden vóór einde van deze periode communiceert Mega u uw nieuw tarief dat toegepast zal worden voor de komende periode.

 • Kan ik van tarief veranderen tijdens het contract?

  U kan op elk moment van tarief veranderen door ons uw aanvraag te sturen via onze contactpagina.

  Als u een tariefwijziging aanvraagt vóór aanvang van het contract kan dit zonder problemen.
  Indien u na aanvang van het contract een tariefwijziging wenst gelieve contact op te nemen met onze contactpagina. De wijziging zal binnen de 30 dagen gebeuren. De vaste vergoeding wordt bij aanvang van het jaar gefactureerd.

 • Hoe kan ik mijn contract vernieuwen?

  Indien u een particulier bent, wordt uw contract automatisch verlengd vanaf de einddatum van uw aflopend contract. Dit voor een periode van één jaar, met de tarieven die twee maanden voor het einde van het aflopend contract van toepassing zijn (artikel 6.3 van de algemene verkoopsvoorwaarden). Daarna wordt uw contract elk jaar op de verjaringsdatum hernieuwd, tenzij u het anders beslist.

  Als professionele klant, wordt uw contract automatisch verlengd. Deze verlenging gaat in vanaf de einddatum van het aflopend contract en zal dezelfde duur hebben als het vorige contract (tenzij anders bepaald in de algemene voorwaarden of in het contract zelf). Gelieve dus contact op te nemen met onze klantendienst, twee maanden vóór de hernieuwing van het contract. Dan kunnen we samen de verschillende opties bekijken en onze goede samenwerking verlengen.

 • Wat zijn de algemene verkoopsvoorwaarden?

  Raadpleeg hier onze algemene voorwaarden.

 • Ik ben eigenaar van een onbewoonde woning en wens een tijdelijk contract op te stellen tussen twee huurders. Bestaat er hiervoor een specifiek contract?

  Om te voorkomen dat de meters van uw eigendom worden afgesloten, is het inderdaad noodzakelijk om een leveringscontract op te maken tussen twee huurcontracten, ook al is dit slechts voor enkele dagen.
  Om de administratieve stappen te vereenvoudigen en de kosten te beperken, biedt Mega de mogelijkheid om een tijdelijk en voordeliger contract te sluiten (pro-rata facturatie van de vaste vergoeding). Vul simpelweg hier het formulier in. De inschrijving is eenvoudig en neemt maar enkele minuten tijd in beslag.

 • Wat is groene stroom?

  Groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind en biomassa.