Seniorenvoordeelkaart

Seniorenvoordeelkaart

Bespaar op uw energiefactuur en kies voor het Tribe-tarief van Mega.
Aangeboden door Seniorenvoordeelkaart.be!

Als welkomstkorting krijgt u een korting van € 40 per energiecontract. Kiest u voor elektriciteit en aardgas? Dan krijgt u een totale korting van € 80!

Bovendien kan u altijd rekenen op een persoonlijke klantendienst!
Overstappen naar Mega is een fluitje van een cent. Mega doet al de nodige stappen bij uw huidige energieleverancier.

Waarom Mega?

Een persoonlijke klantendienst

Er staat een professioneel team voor je klaar. Geen extern callcenter, maar een lokale persoon aan de lijn. Een duidelijke en transparante facturatie.

Veel respect voor het milieu

Zoveel mogelijk groene elektriciteit, een milieuvriendelijke aanpak en steun voor de productie van hernieuwbare energie.

Een Belgisch bedrijf

Een Belgisch bedrijf op mensenmaat dat bijdraagt aan de lokale economie en aan de creatie van werkgelegenheid. Het beste alternatief voor de multinationals.

Be Mega

Snelle inschrijving. In minder dan 5 minuten.

Inschrijven via telefoon

Onze Mega-klantendienst begeleidt u met uw inschrijving en tegelijkertijd maakt u kennis met ons! Neem alvast uw laatste energiefactuur bij de hand. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u.

016 67 60 60

Online inschrijving

Voor de Tribe-offerte kiezen? Dit neemt maar een paar minuten tijd in beslag. U vult zelf een online inschrijvingsformulier in en wij doen de rest. U hoeft verder geen bijkomende administratieve stappen te ondernemen!

Klant worden

U verhuist?

Bij een verhuis dient uw huidig contract overgezet te worden naar uw nieuw adres, of kan een nieuw contract worden opgemaakt. Een verhuis is niet altijd evident. Daarom regelt Mega alles voor u!

Ik verhuis

Duurzaam goedkopere energie

Elektriciteit en aardgas online verkopen, met een groothandelsprijs, op een persoonlijke manier en duurzaam goedkoper!

Wenst u een vast tarief met een prijs die op lange termijn gegarandeerd is? Of een variabel tarief dat de marktprijs volgt? En wilt u groene elektriciteit? Onze lagere marges en onze geoptimaliseerde functioneringskosten zorgen voor duurzaam goedkopere prijzen!

Elektriciteit

 • Een duurzaam goedkopere prijs
 • Groene elektriciteit
 • Een vast tarief
 • Zet de prijs vast op 1 jaar
 • Betaling via overschrijving of domiciliëring
 • Optimale klantendienst
Meer weten

Gas

 • Een mega voordelige prijs
 • Een variabel tarief
 • Zet uw formule vast voor 1 jaar
 • CO2-neutraal aardgas (Meer weten)
 • Betaling via overschrijving of domiciliëring
 • Optimale klantendienst
Meer weten

Wat men zegt over Mega...

Uitstekende energieleverancier!

X X X X X

Ben tevreden, alles OK, ben ook nog niet van plan om over te schakelen naar een andere leverancier, alhoewel er veel kapers aan de kust zijn.

X X X X O

Voor mij de beste

X X X X X

Tariefkaarten van het aanbod

Onze prijzen hebben niets te verbergen.
Bij Mega kan je genieten van de voordeligste energieprijs én een lage vaste vergoeding per begonnen contractjaar.

Hieronder vind je de tariefkaarten van de huidige maand voor particuliere klanten.

Notre approche est verte

Nos valeurs encore plus !

Chez Mega, nous collaborons autant que possible avec des producteurs verts locaux pour établir avec eux des contrats d’achat en énergie verte. Actuellement, nous achetons 50% de l’énergie que nous vendons à des producteurs verts. Pour les 50% restants, nous achetons de l’électricité grise sur le marché. Nous compensons cela en achetant des labels de garantie d’origine auprès de producteurs verts.

En d’autres termes, puisque nous ne pouvons pas acheter suffisamment d’électricité verte, nous subsidions financièrement un producteur vert quelque part en Europe.

Online

Mega, een online leverancier. U heeft controle op transparante wijze

Instemmen met ons 100% online model is een win-winsituatie!

Des te meer we online te werk gaan, des te meer we het milieu beschermen en hoe lager onze kosten zijn. Daarom kan Mega altijd een lagere prijs garanderen. Stem in met ons 100% online model en we geven u een korting in alle transparantie.

Online facturatie voor gas en elektriciteit + domiciliëring = Bespaar tot € 110 / jaar*

* Mega rekent € 30 per jaar per contract aan om voorschotfacturen per post op te sturen. Contracten met verplichte domiciliëring (tarieven ‘Cool’ en ‘Super’) zijn overigens tot € 25 goedkoper. Per contract kan u dus tot € 55 uitsparen. Een huishouden met een contract voor gas en elektriciteit kan via onze online formules zo tot € 110 besparen!

Een antwoord op al je vragen

 • Lever je elektriciteit en aardgas in heel België?

  Ja, we verdelen gas en elektriciteit in alle gemeenten van België, zonder enige uitzondering.

 • Welke producten en tarieven bied je aan?

  Mega levert gas en elektriciteit tegen transparante en goedkope prijzen, niet alleen vandaag, maar ook op lange termijn. Afhankelijk van je behoeften kan je kiezen voor een vast of variabel contract van 1, 3 of 5 jaar. Raadpleeg onze producten hier.

 • Wat is het verschil tussen een vast en variabel tarief?

  In een contract met een vast tarief wordt de energieprijs (zonder taksen en netbeheerderskosten) aan dezelfde prijs gefactureerd tijdens de hele duur van je contract. Zo vermijd je de schommelingen van de energieprijs.
  In een contract met een variabel tarief gebruiken we de prijs die de marktevolutie volgt. Dit tarief wordt (drie)maandelijks geïndexeerd. Dit betekent dat er op één jaar vier (of twaalf) waarden worden gebruikt. De prijs verandert dus niet elke dag. Tijdens de opmaak van de afrekeningsfactuur berekenen we je verbruik per maand en de daarbij horende marktprijs. Het bedrag van je voorschotfactuur blijft elke maand hetzelfde en is onafhankelijk van deze schommeling.

  Een contract bestaat grotendeels uit taksen, netbeheerderskosten en de energieprijs. Het variabel en vast tarief heeft enkel invloed op de energieprijs.

  hier onze tariefkaarten raadplegen.

 • Wat is de duur van mijn contract?

  De duur van het contract hangt af van het gekozen type contract. Je kan kiezen tussen 1, 3 of 5 jaar.
  In het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest moeten de leveranciers contracten van 3 jaar afsluiten. Daardoor heeft de consument leveringszekerheid voor een relatief lange tijd. Om aan deze voorwaarde te voldoen, hernieuwen we de contracten drie keer met een duur van 1 jaar. De duur van het contract is dus onbepaald. De prijs is vast en gegarandeerd voor de oorspronkelijke periode, gekozen tijdens de inschrijving. Twee maanden vóór einde van deze periode brengen we je op de hoogte van je nieuwe tarief.

 • Kan ik van tarief veranderen tijdens het contract?

  Je kan op elk moment van tarief veranderen wanneer je dat wilt. Verstuur hiervoor een aanvraag via onze contactpagina.

  Als je een tariefwijziging aanvraagt vóór aanvang van het contract kan dit zonder problemen.
  Indien je na aanvang van het contract een tariefwijziging wil, neem dan contact op met onze medewerkers. De wijziging zal binnen de 30 dagen uitgevoerd worden. De vaste vergoeding wordt bij aanvang van het jaar gefactureerd.

 • Hoe kan ik mijn contract hernieuwen?

  Indien je een particulier bent, word je contract automatisch verlengd vanaf de einddatum van je aflopend contract. Dit voor een periode van één jaar, met de tarieven die twee maanden voor het einde van het aflopend contract van toepassing zijn (artikel 6.3 van de algemene verkoopsvoorwaarden). Daarna word je contract elk jaar op de verjaringsdatum hernieuwd, tenzij je het anders beslist.

  Als professionele klant, word je contract automatisch verlengd. Deze verlenging gaat in vanaf de einddatum van het aflopend contract en zal dezelfde duur hebben als het vorige contract (tenzij anders bepaald in de algemene voorwaarden of in het contract zelf). Gelieve dus contact op te nemen met onze klantendienst, twee maanden vóór de hernieuwing van het contract. Dan kunnen we samen de verschillende opties bekijken en onze goede samenwerking verlengen.

 • Wat zijn de algemene verkoopsvoorwaarden?

  Raadpleeg hier onze algemene voorwaarden.

 • Ik ben eigenaar van een onbewoonde woning en wens een tijdelijk contract op te stellen tussen twee huurders. Bestaat er hiervoor een specifiek contract?

  Om te voorkomen dat de meters van je eigendom worden afgesloten, is het inderdaad noodzakelijk om een leveringscontract op te maken tussen twee huurcontracten, ook al is dit slechts voor enkele dagen.
  Om de administratieve stappen te vereenvoudigen en de kosten te beperken, biedt Mega de mogelijkheid om een tijdelijk en voordeliger contract te sluiten (pro-rata facturatie van de vaste vergoeding). Vul simpelweg hier het formulier in. De inschrijving is eenvoudig en neemt maar enkele minuten tijd in beslag.

 • Wat is groene stroom?

  Groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind en biomassa.
  We werken zoveel mogelijk samen met lokale groene producenten om zo met hen contracten op te stellen voor de aankoop van groene energie. Momenteel kopen we 50% van de energie aan bij groene producenten. De andere helft kopen we aan op de markt. Dit is grijze elektriciteit. We compenseren dit door garanties van oorsprong te kopen bij de groene producenten. Anders gezegd, als we niet voldoende groene elektriciteit kunnen aankopen, subsidiëren we de groene producenten in Europa. We proberen vervolgens op onze schaal ons steentje bij te dragen tot een beter milieu.