Jouw elektriciteits- en gascontract aan de beste prijs.

V sign

Al bijna 10 jaar meer dan 600.000 tevreden klanten!

V sign

Groene elektriciteit en steun voor de productie van hernieuwbare energie.

V sign

Word nu klant van Mega en bespaar op je elektriciteits- en gasfactuur.

Tot €240* korting op ons vaste tarief

Kies voor Cosy fixed, houd je energiebudget onder controle en bespaar vandaag dankzij onze speciale aanbieding!

*Zie voorwaarden.

Stap nu over op een vast tarief en ontvang een korting van meer dan € 240*

De energieprijzen dalen. Kies voor de zekerheid van een vast tarief. Cosy Fixed, da's een competitieve prijs voor jouw energie. Aarzel niet langer, Mega neemt de vaste vergoeding alvast op zich*!

Dankzij het Cosy Fixed product geniet jij van:

 • Een exclusieve korting, van meer dan € 120 per contract op jouw vaste vergoeding*;
 • Een vaste energieprijs, wat er ook gebeurt op de energiemarkt;
 • Telefonische dienstverlening op maat;
 • Groene energie;
 • Maandelijkse facturen via e-mail of per post.

*Zie voorwaarden.

Meer dan 600.000 klanten vertrouwen ons.

... net zoals talrijke organisaties (Wikipower, Test-Aankoop, La Libre, etc.), gemeenten en provincies zoals Antwerpen, Limburg, Oostende en Oost-Vlaanderen, etc. En jij? Mega is al bijna 10 jaar trouw aan haar waarden en houdt zich aan haar missie, namelijk elektriciteit en gas leveren tegen de beste prijs. Dat wordt mogelijk gemaakt door :

Een efficiënt kostenbeheer

Het vertrouwen van onze klanten

Een snelle en gecontroleerde groei

Maximale transparantie

Het beste aanbod voor jouw energie.

Hoe doen we dat?

Mega is dé kampioen van het kostenbeheer. We beheren je energiecontract net zo goed, maar geven minder uit. Zo kunnen we altijd goedkoper zijn dan onze concurrenten!

Je contract tekenen illustration

Geen dure reclamecampagnes. Onze klanten maken de beste reclame.

Je factuur opmaken illustration

Digitale facturen en betalingen via domiciliëring, zodat jouw energiekosten lager zijn.

Je betaling vergemakkelijken illustration

Geen onnodige kosten. Kleine kantoren en lokale verankering met adviseurs uit de buurt.

Helpen met je verhuis illustration

Continue verbetering van onze managementtools voor betere prestaties en een grotere efficiëntie.

Je vragen beantwoorden illustration

Volledig "home made": boekhouding, backoffice, IT, klantendienst,... We bundelen al deze expertise intern!

Onze laatste blogartikels

Kom te weten hoe je kan besparen op je energiefactuur. Gebruik onze tips om je gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. Laat je inspireren door onze goede ideeën die je dagelijks tijd en geld kunnen besparen. Blijf bovendien ook op de hoogte van het nieuws over de energiemarkt.

Mega haalt meerdere groepsaankopen binnen

Na een moeilijke periode voor de energiemarkt heeft Mega de afgelopen maanden verscheidene groepsaankopen binnengehaald. Wat is een groepsaankoop precies en wat heeft het allemaal te maken met Mega? Wij leggen het voor je uit! 

Een vaste of variabele energieprijs, wat kies ik?

De afgelopen jaren waren een heuse rollercoaster aan energieprijzen. We vertelden je vorige maand al over de volatiliteit van de energieprijzen om die schommelingen te duiden en de rol die variabele tarieven daarbij spelen. Wat zijn nu juist de voordelen van een variabel tarief? En zijn vaste tarieven opnieuw interessant? Wij vatten de kenmerken en Read More

Meldingsplicht voor alle laadpalen in Vlaanderen en Wallonië

Ben jij recent overgeschakeld naar een elektrische wagen en liet je een laadpaal installeren? Sinds juni 2021 geldt er een meldingsplicht voor alle elektrische laadpalen in Vlaanderen. Voor Wallonië is dat sinds 15 oktober 2022 het geval.

Mega, da's ook...

Werken bij Mega.

Als Belgische start-up die haar diensten continu optimaliseert, zijn we dan ook steeds op zoek naar nieuwe talenten om onze verschillende afdelingen. Ga jij geen enkele uitdaging uit de weg en heb je zin om jouw steentje bij te dragen? Solliciteer nu en kom terecht in een aangename werkomgeving met boeiende toekomstperspectieven.

Een antwoord op al je vragen

 • Wat is het federaal basispakket energie?

  Het federaal basispakket energie is de meest recente maatregel van de overheid om de Belgische bevolking te helpen tijdens de energiecrisis. Het gaat om een premie die voor november en december 2022 en januari februari en maart 2023wordt verrekend op de gasfactuur (€ 135/maand) en op de elektriciteitsfactuur (€ 61/maand).

 • Ik ga verhuizen en ben nog geen klant van Mega. Wat moet ik doen om een contract aan te gaan bij jullie?

  Je kan je makkelijk inschrijven via ons online inschrijvingsformulier. Op de tweede pagina duid je dan aan dat je "verhuisd bent". Daar kan je ook de meterstanden invullen op de dag van overname en het energieovernamedocument makkelijk toevoegen. Heb je op dit moment de meterstanden of het energieovernamedocument nog niet in je bezit? Geen probleem! Je kan een inschrijving doen zonder deze gegevens in te vullen en ze ons achteraf bezorgen. Als we dan alle nodige informatie hebben, brengen we de netbeheerder op de hoogte van je overname.

 • Ik wil overstappen naar Mega. Moet ik mijn huidige leverancier op de hoogte brengen?

  Neen, je moet je oude leverancier niet op de hoogte brengen. Mega regelt alles! Zodra je je contract van Mega ontvangt, sturen wij via de netbeheerder een bericht naar je oude leverancier om hen te laten weten dat je overstapt naar Mega. Na de overstap zal je automatisch een slotfactuur ontvangen van je oude leverancier.

 • Ik ontving geen basispakket energie voor januari, februari en maart 2023. Wat moet ik doen?

  De toekenning van het basispakket energie gebeurt in principe automatisch. Heb je recht op het basispakket energie en heb je het niet ontvangen in fase 1 (tussen de maand maart 2023 en 18 april 2023)? Dan kom je in de tweede fase van de toekenning terecht. Indien jij je in deze situatie bevindt, kun je vanaf 23 april 2023 tot en met 31 juli 2023 een aanvraag indienen bij de FOD Economie.

  Dat kan via het online formulier van de FOD Economie. Vul je jouw aanvraag liever op papier in? Stuur dit formulier dan volledig ingevuld terug:

  We raden je aan om een factuur bij de hand te houden die geldig was op 31 december 2022 wanneer je het formulier invult.

  Als uit jouw aanvraag blijkt dat je inderdaad recht hebt op het basispakket energie en we daar een bevestiging voor ontvangen van de FOD Economie, dan zul je de premie binnen één maand na de bevestiging door de FOD Economie en na verrekening met eventuele openstaande bedragen, ofwel via jouw voorschot- of afrekeningsfactuur of via overschrijving ontvangen op voorwaarde dat Mega in het bezit is van jouw correcte bankgegevens.

  Als dat niet het geval is, vragen we om ons die vóór 15 november 2023 te bezorgen via de myMega klantenzone in het onderdeel Contactgegevens > Voorkeuren van betaling. Beschikken we na die uiterste datum niet over de correcte bankgegevens? Dan vervalt het recht op het basispakket.