blog Mega

Categorie : Energiemarkt

Je leest hier alles over de meest recente ontwikkelingen van de energiemarkt!  Mega maakt als energieleverancier deel uit van de energiemarkt.  De energiemarkt is een sector die constant evolueert. Daar horen ook specifieke termen bij. Daarom geven wij je hier een woordje uitleg bij alle veranderingen. 
  • De evolutie van de energietarieven,
  • de reden van die evolutie,
  • onderwerpen die iets delicater zijn,
  • ...
Het komt hier allemaal aan bod! Verder bespreken we de positie van Mega binnen de sector.  Duidelijkheid en transparantie tegenover onze klanten is voor Mega cruciaal. Daarom vinden we het belangrijk dat je de energiemarkt leert kennen. Door de sector beter te begrijpen, zal je energiefactuur ook duidelijker zijn.

Hoe zag het energieverbruik van de Belgen eruit in 2023?

2024-05-28 / Nina

Energiemarkt

In 2023 daalde het gemiddelde energieverbruik van de Belgen! Volgens specialisten ligt dat verbruik op het laagste punt sinds de jaren ‘90, zelfs met een aanzienlijke daling van de energieprijzen. We kunnen hier spreken van een blijvende trend naar een zuiniger en bewuster energieverbruik!

Lees het artikel

Verkeerde meterstand doorgegeven, wat nu?

2024-05-27 / Charlotte

Energiemarkt

Heb je wel eens de verkeerde meterstand doorgegeven of vergat je jouw meterstand door te geven? Wees gerust, in een aantal gevallen is dat niet zo erg. Al kan het soms wel belangrijk zijn om je meterstanden te corrigeren. Lees snel verder om te ontdekken hoe.

Lees het artikel

Distributiekosten in Wallonië vanaf 2024

2023-11-02 / Charlotte

Energiemarkt

Om je energiekosten optimaal te beheren is het belangrijk om de samenstelling van jouw energiefactuur te begrijpen. De CWaPE (de Waalse energieregulator) heeft onlangs de distributiekosten voor het jaar 2024 gepubliceerd. Wat houden deze tarieven precies in? Mega legt het je uit!

Lees het artikel

Waarom kiezen voor een vast tarief vóór het begin van de winter?

2023-11-02 / Charlotte

Energiemarkt

Wanneer het kouder wordt, stijgen onze energiekosten. Ontdek waarom de nieuwe vaste tarieven voor aardgas en elektriciteit bij Mega een verstandige keuze zijn om de winter een stap voor te zijn. Winter is coming!

Lees het artikel

Distributiekosten 2023: wat verandert er?

2023-06-05 / Charlotte

Energiemarkt

Wanneer je jouw energiefactuur onder de loep neemt, zal je vaak focussen op de energieprijs per kWh. Dat is logisch, maar je energiefactuur bestaat uit meerdere elementen die samen het totaalbedrag opmaken. Eén van die onderdelen zijn de distributiekosten, die elk jaar worden aangepast. Wat verandert er in 2023 voor de distributiekosten? Je leest het Read More

Lees het artikel

Renovatie- en isolatiepremies? Alles wat je moet weten voor jouw project in 2023

2023-06-02 / Charlotte

Energiemarkt

Huisje, tuintje, boompje, investeren, verbouwen en renoveren: als je eindelijk je droomhuis hebt gevonden komt er vaak zowel op financieel als persoonlijk vlak heel wat bij kijken. Gelukkig zijn er heel wat premies die een deel van jouw kosten voor renovatie- en isolatiewerken kunnen verlichten. Vraag je je af op welke premies jij zoal beroep Read More

Lees het artikel

Een vaste of variabele energieprijs, wat kies ik?

2023-05-02 / Dieter

Energiemarkt

De afgelopen jaren waren een heuse rollercoaster aan energieprijzen. We vertelden je vorige maand al over de volatiliteit van de energieprijzen om die schommelingen te duiden en de rol die variabele tarieven daarbij spelen. Wat zijn nu juist de voordelen van een variabel tarief? En zijn vaste tarieven opnieuw interessant? Wij vatten de kenmerken en Read More

Lees het artikel

Mega haalt meerdere groepsaankopen binnen

2023-04-28 / Charlotte

Energiemarkt

Na een moeilijke periode voor de energiemarkt heeft Mega de afgelopen maanden verscheidene groepsaankopen binnengehaald. Wat is een groepsaankoop precies en wat heeft het allemaal te maken met Mega? Wij leggen het voor je uit! 

Lees het artikel

E-fuels als laatste tussenstap in de energietransitie?

2023-04-28 / Charlotte

Duurzame aanpak Energiemarkt

In de overgang naar elektrische wagens zijn er steeds meer voorstanders van e-fuels als mogelijke tussenstap. Al doet deze nieuwe synthetische brandstof ook heel wat stof opwaaien in de auto-industrie. Wat zijn deze alternatieven voor klassieke brandstoffen precies? Wij leggen het even voor je uit.  

Lees het artikel

De digitale meter: meten is weten!

2023-04-25 / Charlotte

Energiemarkt Nieuws

Net als de (ooit) onverwoestbare Nokia 3310 hebben de klassieke verbruiksmeters een hele weg afgelegd om hun intrede te maken in het digitale tijdperk.  Wat kan je dan allemaal doen met de digitale meter? We zetten het graag even op een rijtje voor jou.

Lees het artikel