Haal alles uit de zon met Soly.

Als duurzame energieleverancier zet Mega zoveel mogelijk in op groene energie. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom hebben we besloten om samen te werken met Soly voor de installatie van zonnepanelen.

Het doel van Soly? Zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken via betaalbare zonnepanelen!

Wil jij graag bijdragen aan een duurzame toekomst door zonnepanelen te installeren? Bereken meteen jouw voordeel en duik samen met ons in het Soly-avontuur!

Logo de Soly.

Ontvang meteen een offerte.

 • Soly verlaagt jouw elektriciteitsfactuur.
 • Je geniet van een snelle service op maat.
 • Je draagt bij aan de energietransitie.

Hoe werkt het?

Heel gemakkelijk! Of je nu klant bent bij Mega of niet, voer een simulatie uit en ontdek binnen de minuut jouw aanbieding op maat.

 • Vul hierboven jouw postcode in en ga naar de simulatietool van Soly.
 • Bereken jouw prijs binnen de minuut via de simulatietool. De ZonneAdviseurs van Soly staan klaar om je te helpen waar nodig.
 • Overtuigd? Dan hoef je het aanbod alleen maar te bevestigen.
 • Proficiat, jouw zonnepanelen worden binnenkort geïnstalleerd!

De voordelen van Soly.

Phone

Meteen zonnepanelen kopen of toch liever maandelijks een vast bedrag betalen? Welke optie je ook kiest, Soly biedt je betaalbare, duurzame zonnepanelen met een hoog rendement!

Online

Zodra jouw bestelling wordt bevestigd, plannen we de installatie in. Dankzij de ervaren Soly installateurs ben je zeker van een snelle installatie zonder zorgen.

Tirelire

Vertrouw op de ervaring van een vaste waarde op de zonnepanelenmarkt. Meer dan 20.000 gezinnen en bedrijven kozen al voor de expertise van Soly. Jij binnenkort ook?

Nog steeds een interessante investering?

De installatie van zonnepanelen is natuurlijk een grote financiële investering.

Toch gaat het, zeker gezien de stijging van de energieprijzen tijdens het afgelopen jaar, om een investering die zichzelf snel terugverdient. Door zelf hernieuwbare energie te produceren, draag je bovendien bij aan de energietransitie. Je doet er dus niet alleen je portefeuille een plezier mee, maar ook het milieu!

Op de website van Fluvius lees je alles wat je moet weten voor je zonnepanelen installeert.

Bezoek onze blog.

 • De werking van zonnepanelen: uitgelegd.

  De extreem hoge prijzen op de energiemarkt zorgen ervoor dat we met z’n allen zoveel mogelijk energie proberen te besparen. Zelf elektriciteit produceren aan de hand van zonnepanelen is alvast een populaire manier om de elektriciteitsfactuur te verlagen. Maar hoe werken zonnepanelen precies? Je leest er alles over in dit artikel!  

 • Alles over het “forfait zonnepanelen”.

  Tijdens de huidige energiecrisis is het meer dan ooit een goed idee om gebruik te maken van zonnepanelen om jouw elektriciteitsverbruik te dekken. Al zijn er aan deze installatie ook wel wat kosten verbonden. Wij leggen je alles uit.

 • Zijn zonnepanelen in 2022 nog steeds rendabel?

  Hoe rendabel zijn zonnepanelen na de afschaffing van de terugdraaiende teller in Vlaanderen? En hoe zit het precies in Wallonië? Wij bekijken samen met jou of zonnepanelen in 2022 nog steeds een interessante investering zijn.  

 • Zonnepanelen: wat zijn de verschillende types?

  De verschillende types zonnepanelen zagen het daglicht sinds de ontdekking van het fotovoltaïsch effect door Edmond Becquerel, een Franse fysicus, in 1839. Als u niet weet welk type u moet kiezen of welk type het best aansluit bij uw behoeftes, lees dan zeker dit artikel!

Een antwoord op al je vragen

 • Wie is Soly ?

  Net als Mega zet Soly zich in voor een duurzame toekomst. Dat doen ze door betaalbare zonnepanelen aan te bieden en zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Soly zet al jaren in op groene energie in het buitenland en doet dat sinds 2022 ook in België. Ondertussen kozen meer dan 20.000 gezinnen en bedrijven al voor de expertise van deze zonnepanelenleverancier. 

 • Waarom zou ik voor Soly kiezen ?

  • Het scherpe prijsaanbod van Soly maakt zonnepanelen voor iedereen toegankelijk.
  • Door te kiezen voor zonnepanelen bespaar je meteen op je energiekosten. Je verbruikt immers de energie die je zelf produceert.
  • Je kiest voor de expertise van een zonnepanelen leverancier met jarenlange ervaring. Jouw dak is in goede handen bij de Soly-installateurs.
  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit dankzij langlopende garanties.
  • Bij Soly kun je er ook voor kiezen om maandelijks een vast bedrag te betalen voor je zonnepanelen. Je kunt in dat geval na 10 jaar, en mits betaling van een kleine vergoeding, eigenaar worden van jouw zonnepaneleninstallatie.

 • Hoe kan ik voor Soly kiezen ?

  • Je vult de simulatietool van Soly in. In deze stap geef je jouw gegevens door en kies je of je zonnepanelen wilt kopen of huren. Op basis van de gegevens die jij invoert, wordt er meteen een prijsvoorstel uitgewerkt.
  • Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van de ZonneAdviseurs worden de puntjes op de i gezet en geef je al jouw noden en wensen voor de installatie door. 
  • Zodra je het voorstel aanvaardt en ondertekent, wordt er een installatiedatum ingepland!

 • Hoelang duurt het voor mijn zonnepanelen worden geïnstalleerd ?

  Soly streeft ernaar om jouw zonnepanelen zo snel mogelijk te installeren. Over het algemeen vindt de installatie plaats tussen de 8 à 16 weken na de ondertekening van het voorstel. Dit is echter een richttermijn die volledig afhankelijk is van de drukte en de beschikbaarheid van het materiaal. De werkelijke levertermijn kan hier dus van afwijken.

  Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje naar Soly’s pagina met veelgestelde vragen over zonnepanelen!

 • Levert Soly zonnepanelen in heel België ?

  Momenteel is Soly enkel actief in Vlaanderen. Indien dat in de toekomst zou veranderen, zullen we onze klanten hier ook over informeren.

  Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje naar Soly’s pagina met veelgestelde vragen over zonnepanelen!

 • Is het beter om zonnepanelen te kopen of er maandelijks voor te betalen?

  Bij Soly kun je ervoor kiezen om zonnepanelen in één keer te kopen of om er maandelijks een vast bedrag voor te betalen. Beide mogelijkheden hebben heel wat voordelen.

  • Koop je zonnepanelen ? Dan heb je gemiddeld na 4 á 5 jaar de investering terugverdiend, op basis van de huidige tarieven. Heb je de middelen niet om te investeren of besteed je jouw spaargeld liever aan iets anders? Dan is zonnepanelen huren een slim alternatief.
  • Wanneer je maandelijks een vast bedrag betaalt, is de terugverdientijd van jouw zonnepanelen zo’n 2 tot 4 jaar langer. Aangezien Soly tijdens de eerste 10 jaar eigenaar blijft, hoef jij echter niet om te kijken naar het onderhoud, de verzekering en de garanties. Soly werkt trouwens alleen met de beste materialen, fabrikanten en installateurs. Na een periode van 10 jaar word jij ten slotte, mits betaling van een kleine vergoeding, eigenaar van de zonnepanelen.

  Raadpleeg de website van Soly voor meer informatie over hun aanbod.

  Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje naar Soly’s pagina met veelgestelde vragen over zonnepanelen!

 • Ik heb een probleem met mijn Soly-installatie. Wie contacteer ik ?

  Je neemt in dat geval best contact op met de klantendienst van Soly. Dat kan telefonisch via 033 75 02 90 of via een e-mail naar support@soly.be

 • Ik heb vragen over het aanbod van Soly. Wie contacteer ik ?

  Staat het antwoord op jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen van Soly? Neem dan contact op met de klantendienst van Soly. Dat kan telefonisch via 033 75 02 90 of via een e-mail naar support@soly.be.

 • Bieden Soly en Mega ook andere producten aan ?

  Tegelijk met je zonnepanelen kun je ook een thuisbatterij laten installeren door Soly. Met een thuisbatterij kun je de geproduceerde elektriciteit van jouw zonnepanelen opslaan zodat je die op een later tijdstip kunt verbruiken. Op deze manier ben je minder afhankelijk van het netwerk en ben je ook tijdens stroomstoringen zeker van stroom.

  Heb je nog geen thuisbatterij, maar liet je wel al zonnepanelen installeren door Soly? Dan kun je voor de installatie van een thuisbatterij ook bij Soly terecht. Soly zal in dat geval ook een nieuwe omvormer installeren zodat de elektriciteit van jouw zonnepanelen enerzijds meteen kan worden verbruikt en anderzijds (tijdelijk) kan worden opgeslagen in jouw thuisbatterij.

  Raadpleeg de website van Soly voor meer informatie over thuisbatterijen en hun producten.

  Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje naar Soly’s pagina met veelgestelde vragen over zonnepanelen!